Iohannis: România constituie un pilon de stabilitate și un aliat de încredere în cadrul NATO și al UE

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis, sâmbătă, cu ocazia Zilei Veteranilor din Teatrele de Operații, că, în prezent, ne confruntăm cu multiple crize de securitate, iar una dintre cele mai grave, generată de agresiunea militară a Rusiei împotriva Ucrainei, se desfășoară chiar lângă granițele țării noastre, în regiunea Mării Negre, adăugând că „România constituie un pilon de stabilitate și un aliat de încredere în cadrul NATO și al Uniunii Europene”. 

„Ca în fiecare an, îi omagiem astăzi pe militarii noștri care au participat la misiuni în teatrele de operații, acolo unde România a fost și este prezentă alături de aliați și parteneri. Ziua Veteranilor din Teatrele de Operații reprezintă un simbol al triumfului păcii asupra războiului, evocând încheierea Primului Război Mondial prin semnarea, la 11 noiembrie 1918, a armistițiului între Puterile Antantei și Germania.

Este o zi cu o semnificație aparte pentru România, în care ne amintim de sacrificiul primului militar român căzut la datorie în urmă cu 20 de ani, în teatrul de operații din Afganistan, sublocotenentul post mortem Iosif Silviu Fogoraşi”, a declarat președintele.

Șeful statului a explicat că, de-a lungul timpului, treizeci de militari români s-au jertfit și peste 200 au fost răniți în teatrele de operații.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL