Iohannis : România participă activ la procesul de creare a Capacităţii Europene de Răspuns la Urgenţă

Sursa foto: Klaus Iohannis

România participă activ la procesul de creare a Capacităţii Europene de Răspuns la Urgenţă şi de perfecţionare a mecanismului naţional de management integrat privind asistenţa internaţională, precum şi la misiunile internaţionale de asistenţă desfăşurate în baza Mecanismului European de Protecţie Civilă, a declarat, vineri, preşedintele Klaus Iohannis, de Ziua Pompierilor.

Mesajul său a fost transmis de către consilierul prezidenţial Ion Oprişor

„Celebrăm astăzi curajul şi devotamentul pompierilor români, care îşi riscă viaţa pentru salvarea semenilor, şi onorăm sacrificiul tuturor celor care au pierit în timpul intervenţiilor la dezastre, în lupta cu flăcările sau în urma unor accidente grave. În ultimii ani, numărul situaţiilor de urgenţă este în creştere, ceea ce presupune că intervenţiile pentru gestionarea acestora au devenit tot mai dese”, a arătat şeful statului.

În acest context, a susţinut Iohannis, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, componentă a Sistemului Naţional de Management al Situaţiilor de Urgenţă şi parte a forţelor de protecţie ale Sistemului Naţional de Securitate, s-a adaptat continuu la noile realităţi şi a reuşit să-şi menţină la nivel ridicat capacitatea de răspuns.

Totodată, a amintit câteva din misiunile pompierilor români din străinătate.

„Pompierii militari au dat dovadă de profesionalism, curaj şi dăruire în îndeplinirea misiunilor internaţionale, executate în condiţii deosebit de dificile şi cu un grad ridicat de risc. Participarea în acest an a pompierilor români la misiunile de sprijinire a autorităţilor elene şi franceze în prevenirea şi stingerea incendiilor a fost deosebit de apreciată, evidenţiind solidaritatea României faţă de cele două naţiuni”, a spus preşedintele.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: