Iohannis rupe tăcerea. Ce spune despre o poziţie europeană sau la NATO

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, la Palatul Cotroceni, în cadrul declaraţiilor comune cu preşedintele Muntenegrului, întrebat dacă vizează o poziţie europeană sau NATO, că nu intenţionează să îşi scurteze mandatul şi că va face o declaraţie la ora 17.00 şi o să spună atunci mai mult.

„Ştiţi că voi face o declaraţie la ora 17.00 lşi o să vă spun atunci mai mult dar nu intenţionez ză îmi scurtez mandatul de preşedinte”, a răspuns preşedintele Klaus Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis va susţine marţi, la ora 17:00, la Palatul Cotroceni, o declaraţie de presă pe tema NATO, a anunţat Administraţia Prezidenţială.

Klaus Iohannis a declarat, la Congresul PPE de la București, că traversăm un context „complicat și instabil” din cauza războiului din Ucraina, iar Europa se confruntă cu cea mai gravă situație de după cel de-al Doilea Război Mondial.

Administrația Prezidențială a notificat, recent, țările NATO, că șeful statului român intră în cursa pentru postul de secretar general al Alianței, însă, potrivit informațiilor Digi24.ro, acesta a fost doar un demers tactic, pentru a atrage atenția că România este jucător la masa marilor negocieri și că Iohannis este un candidat viabil pentru funcțiile de top din NATO și UE.

Autor

  • Marinela Anghelus

    Redactor-șef PS News, coordonează echipa de jurnaliști ai PS News din 2017. Are o experiență de peste 8 ani în presa online. Înainte de a intra în presă, a ocupat poziția de consilier parlamentar pentru 2 ani, în perioada 2013-2015. În aceeași perioadă a făcut parte din echipa de specialiști digitali ai unei mari corporații din Statele Unite ale Americii - Lotus Interworks. Este absolventă a Facultății de Științe Politice a Universității București și a unui master de Relații Internaționale și Studii Europene la aceeași facultate. Ulterior, a urmat și cursuri de prezentator TV la Academia „Studiourile Buftea”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: