Skip to content
Politică

Iohannis, ruptură față de PNL? Norica Nicolai dezvăluie gestul ascuns al președintelui

Europarlamentarul ALDE Norica Nicolai a fost prezent, duminică seară în emisiunea de la Romania TV, moderată de Simona Gheorghe, unde s-a discutat modul în care președintele Iohannis dorește să se distanțeze de partide, inclusiv de PNL, partidul care l-a propulsat la prezidențiale.

În emisiune au fost dezbătute avertismentele președintelui făcute cu ocazia ceremoniilor Zilei Micii Uniri, de la Iași,  la care șeful statului a fost prezent. Cu aceast prilej, Klaus Iohannis a avut un speech pentru ieșeni, dar și pentru toți românii. Iohannis a reiterat ideea schimbării clasei politice și a modului de a face politică. Totodată, Klaus Iohannis a insitat pe ideea că trebuie politicieni noi în forul decizional românesc.

Anul trecut, cu ocazia manifestărilor festive de Ziua Unirii Principatelor, au fost prezentipe scenă, alături de președinte și liberalii, lucru care nu s-a intamplat în acest an, fapt citit de comentatorii politici și de jurnaliști ca o încercare a lui Iohannis de a se delimita de partide.

Norica Nicolai a explicat cum vede acest demers al președintelui: „Fara indoiala si eu am participat la numeroase evenimente prilejuite de ziua unirii si pot sa spun ca deteriorarea imaginii clasei politice dateaza de ceva ani , 6-7 ani, se suprapune lui Traian Basescu. In mod normal politicienii conduc o tara si politicienii au dreptul sa urce pe scena. Ca sunt detestati, ca nu sunt acceptati, simpatizati , asta tine de conduita lor si a partidelor politice. In opinia mea, politicienii, mai ales cei care au anumite functii in stat, trebuiau sa fie prezenti pe scena. Au fost ceva huiduieli la Iasi. O clasa politica noua se face tot din oameni politici. Electoratul decide cine il rerpezinta, cine capata aceasta calitate de politiciani. Presedintele vrea sa se detaseze de actualele forte politice. Klaus Iohannis si-a dat seama ca actuala clasa politica are nevoie de oameni noi. Nu stiu daca va fi in totalitate oo generatie succesoare sau in totalitate o clasa noua. Oprobiul public nu este intotdeauna proportional cu situatiile de carenta majora a politicienilor evidentiate de justitie. Cred ca presedintele Iohanis vrea o clasa politica noua si nu da credit niciunuia din partie. Altfel ar fi numit un guvern politic. Mie imi spune ca presedintele nu doreste sa fie asimilat cu nicio forta politica.”, a conchis europarlamentarul, pe acest subiect.

 

ALDE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *