Skip to content
Politică

Iohannis s-a întâlnit cu președintele Austriei, la Salzburg

Președintele Klaus Iohannis a avut, duminică, la Salzburg, o întrevedere de lucru cu președintele Austriei, Heinz Fischer.

Cei doi şefi de stat au avut un schimb de opinii privind evoluţia relaţiilor bilaterale şi au abordat teme de actualitate ale agendei europene şi internaţionale.

„Referitor la problematica europeană, cei doi președinți au evidențiat interesul de intensificare a cooperării și coordonării pe teme de interes regional, în perspectiva deținerii succesive de către Austria și România a președinției Consiliului UE, în 2019. A fost subliniată și dorința de a dinamiza colaborarea în cadrul Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării și în regiunea Balcanilor de Vest”, se arată în comunicatul de presă al Administrației Prezidențiale.

De asemenea, președinții Klaus Iohannis și Heinz Fuscher au avut un schimb de opinii și cu privire la evoluția relațiilor bilaterale, exprimându-și astfel „satisfacția pentru nivelul foarte bun al dialogului și cooperării pe multiple planuri între România și Austria, precum și dorința de consolidare, în continuare, a acestora”.

Întrevederea a avut loc cu ocazia participării președintelui României la deschiderea oficială a Festivalului de la Salzburg.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *