Skip to content
Politică

Iohannis s-a conformat. Cum are de gând să colaboreze cu PSD

Candidatul ACL Klaus Iohannis a explicat cum se va descurca din funcția de Președinte, în cazul în care va câștiga alegerile din 16 noiembrie, având în Guvern condus de o majoritate social-democrată.

Iohannis a declarat că este nevoie de compromisuri serioase, reiterând încă o dată faptul că negocierile sunt necesare în cazul relației președinte-premier, însă că nu au ce căuta într-o discuție privind voturile cetățenilor.

„Va rămâne cel puțin o vreme o majoritate coordonată de PSD, cine știe, poate domnul Vadim va avea o funcție de ministru și împreună cu alți politicieni care au venit într-un pact pro-Ponta sau anti-Iohannis, cert e că va exista un Guvern controlat de PSD și eu voi colabora instituțional corect cu acest Guvern. În nici un caz nu mă veți vedea mergând la televizor să mă cert cu premierul, dacă există divergențe, ele se discută până se găsește o soluție.

Înțeleg nevoia unui compromis serios, înțeleg că atunci când se formează un guvern, când e vorba despre un lucru de interes național, de un pact național, înțeleg că e nevoie de multă negociere, e nevoie de un compromis, dar când vine vorba despre votul românilor, nu poți negocia cu politicieni, eu vreau votul fiecăruia, dar nici unul dintre politicieni nu are voturile în buzunar”, a declarat Iohannis la B1TV.

2 comentarii la “Iohannis s-a conformat. Cum are de gând să colaboreze cu PSD

  1. Pur ipotetic, cred ca la Ministerul Culturii, de exemplu, i-ar sta mai bine lui Vadim Tudor decat lui Gigel Stirbu sau Puiu Hasotti. Asta asa, ca sa-si priveasca mai atent domnul Iohannis barnele din ochii lui cu care vede paiele din ai altora.

  2. TRADARE. Te-am votat.. si acum coabitezi cu ponta. Ai zis ca dai jos guvernul comunist.
    Ca sa pice guvernul ar trebui sa iasa ponta copy paste presedinte.. sa vina la
    guvern Tariceanu liberalu, tradator de profesie. A tradat alianta DA, a tradat PNL ul si sigur tradeaza si pe ponta. Astfel se face alta majoritate, ponta va fi suspendat cu noua lege de 30%.
    Singura solutie ca sa scapam de guvernarea comunista este PARADOXAL sa votam ponta. Daca nu, Iohanis ii tine si tare mie frica ca stam cu ponta la guvern mult si bine.
    Acum am sa votez Ponta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *