Skip to content
Politică

Iohannis sare la gâtul Guvernului în problema desemnării comisarului: Interpretează legislaţia în mod foarte original

Klaus Iohannis, candidatul alianței PNL – PDL la alegerile prezidențiale,  a criticat, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la Iaşi, modul în care s-a aflat că premierul Victor Ponta a făcut două propuneri de comisar european.

‘Guvernul Ponta interpretează legislaţia în mod foarte original, foarte unilateral. Domnul prim-ministru, fără a aduce la cunoştinţa cuiva, a făcut două propuneri de comisar european. Acest lucru l-am aflat eu, personal, acum trei zile, iar opinia publică, acum două zile. Este o abordare originală şi incorectă din partea Guvernului Ponta, să facă două propuneri şi să spună public că a făcut doar una’, a spus Klaus Iohannis.

Liderul PNL a mai spus că deşi premierul Ponta nu a informat şi Opoziţia, ‘măcar informal, despre ceea ce se întâmplă’, este deranjat de ‘procedura prin care Guvernul Ponta înţelege să treacă pe lângă Parlament’.

‘Ne mai miră că aşa lucrează Guvernul Ponta? Cred că ar fi fost corect să spună din capul locului, ‘da, stimaţi români, din discuţiile mele, mi s-a cerut informal să facem şi o propunere cu numele unei doamne’, fiindcă există acea cotă în Comisia Europeană. Nu era nicio problemă să facă două propuneri. S-a ascuns, pur şi simplu, ca să aflăm acum, pe ultimii doi metri, că de fapt una ne-a spus pentru a nu ştiu câta oară şi alta a făcut. Nu vreau să mă refer la numele celor propuşi, fiindcă nu asta e discuţia. Discuţia e procedura prin care Guvernul Ponta înţelege să treacă pe lângă Parlament, unde trebuia să fie informaţi despre oamenii propuşi’, a afirmat Iohannis

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *