Skip to content
Politică

Iohannis schimbă placa: Să nu își imagineze cineva că din salariul de dascăl și din meditații se pot face aceste lucruri

Klaus Iohannis schimbă placa în cazul locuințelor pe care le are și spune că niciodată un profesor din România nu își poate cumpăra șase case.

Cu puțin timp în urmă Iohannis afirma că profesorii care nu reușesc să își achiziționeze o casă au ”ghinion” – replică care l-a făcut oarecum celebru pe candidatul ACL la prezidențiale – iar în ceea ce îl privește pe el ”a avut noroc”.

„Situația mea a fost influențată și de familia mea. Situație care se întâmplă și în alte familii, dar sunt care nu au economii. Dacă ne gândim doar la dascălii începători care câștigă aproape minimul pe economie, atunci sunt zeci de mii de oameni care nu au nici o șansă să iasă din situația în care se află”, a declarat Iohannis la stirileprotv.ro.

Întrebat de moderatorul emisiunii dacă cele șase case pe care le are au fost achiziționate doar din salariul de profesor sau au fost și alte surse, Iohannis a povestit pe scurt istoricul celor șase locuințe.

„Salariul de profesor a contat foarte puțin, meditațiile au contat un pic și dacă doriți putem să reluăm. Soția mea și cu mine am pornit de la un apartament de patru camere în centrul Sibiului cu o valoare semnificativă, plus banii adunați de la nuntă din care am reușit să ne cumpărăm casa în care locuim acum. Am cumpărat-o pe bucăți, după care am reușit să cumpăr apartamentul din zona unde am locuit înainte pe legea care permitea vânzarea locuințelor de stat în condiții foarte avantajoase. Acele locuințe au avut valori mici și le-am plătit din salariu, acelea au fost rare plătite din salariu. Pentru prima casă, diferența a fost din muncă. Am muncit foarte mult și acolo au fost banii din meditații. Pentru diferență. După care, am avut ocazia să cumpărăm o jumătate de casă de la un prieten care moștenise acea casă”, a mai spus Iohannis.

”Un amănunt care merită menționat: eu sunt sas, i-am cunoscut pe oamenii de la care am cumpărat imobilele. Situația din Sibiu a fost specială, majoritatea sașilor au plecat sau au vrut să plece. Condițiile pentru mine au fost foarte avantajoase. Am ajuns să cumpăr acea casă din chiriile luate de pe primele două case. Am găsit o chirie avantajoasă cu plata în avans și am reușit să cumpăr și ultimele două căsuțe de câte 60 mp2. Am considerat că e o investiție bună pentru mine și pentru familia mea. Să nu își imagineze cineva că din salariul de dascăl și din meditații se pot face aceste lucruri. Ai nevoie de mai mult. Eu am avut noroc în viață că am avut mai mult noroc”, a mai precizat Iohannis.

8 comentarii la “Iohannis schimbă placa: Să nu își imagineze cineva că din salariul de dascăl și din meditații se pot face aceste lucruri

  1. Asta-i prost ,a avut noroc ca a avut noroc .Doamne fereste-ne de prost ,e mai rau decit orice altceva .Auzu la el ceenormitati scoate pe gura -are pretentia sa stea de vorba cu presedinti de stat ,cu premieri si sa mai aiba grija si de un popor de 20 de milioane .vai de capul lui -malai mare,prostovan.

  2. Pai , dragul nostru personaj—desprins din basmele fratilor GRIM—voit , OMITI TARIFUL—suma primita in anii 90–cand erai sofer particular , pentru niste personaje din CANADA—nici BURCI nu vrea sa spuna .

  3. Ești ticălos Joianis, dar ești și prost. Tu spui cu gurita ta,că ai vândut un apartament, ai cumpărat prima casă( de pe Bâlea ) și APOI ai cumpărat un apartament în baza unei legii( 112/1995). Este RECUNOAȘTEREA ta că ai cumpărat apartamentul de pe strada Pedagogilor CU ÎNCĂLCAREA legii. Legea 112/1995 dădea dreptul chiriașilor să cumpere locuionța pe care o dețin în chirie numai dacă NU au o locuință ăn proprietate personală și NU au ănstrăita o astfel de locuința, nici unul dintre soți. Deci, ai înstrăinat o locuință și aveai o locuință la data la care ai cumpărat apartamentul de pe str. Pedagogilor. Prin urmare, ai comis două infracțiuni: FALS și UZ DE FALS! La brutărie, Joianis la brutărie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *