Skip to content
Politică

Iohannis se destăinuie. Cum a cunoscut-o pe Angela Merkel

Prezidențiabilul ACL Klaus Iohannis se destăinuie prin intermediul unei cărții autobiografice care va ieși pe piață în curând.

Acesta povestește cum a copilărit, parcursul vieții sale, dar și cum a cunoscut unul dintre cei mai importanți lideri ai lumii: pe Angela Merkel, cancelarul Germaniei.

Am cunoscut-o, însă, personal pe doamna cancelar Angela Merkel, cu care am păstrat o bună relaţie. Am întâlnit-o prima oară la Berlin, în cadrul unei vizite oficiale de stat, în calitate de membru al delegaţiei. Nu am jucat un rol deosebit de important cu acea ocazie, fiindcă a fost o vizită oficială de stat. Mult mai importantă pentru mine şi pentru FDGR a fost vizita din 2010 a doamnei Cancelar în România, ocazie cu care domnia sa a avut o întrevedere cu reprezentanţii minorităţii germane, într-o delegaţie destul de mare, la reşedinţa ambasadorului Germaniei.

Doamna Angela Merkel s-a arătat foarte interesată de problemele minorităţii germane şi, totodată, cunoştea foarte multe detalii despre istoria noastră, despre problemele noastre. Acestea au fost chestiunile importante care s-au dezbătut atunci. Întâlnirea a ajuns să dureze foarte mult, având în vedere acest tip de vizită. În cadrul discuţiilor, un accent aparte s-a pus pe restaurarea bisericilor fortificate; cred că a fost un semnal foarte bun şi pentru noi, şi pentru Guvernul României că există acest interes din partea doamnei Cancelar, care este un politician extrem de puternic şi de bine informat, un om foarte pragmatic, cu o foarte bună capacitate de analiză şi de identificare a temelor sensibile, o persoană cu foarte multă energie. Nu este absolut nicio surpriză că a ajuns unul dintre cei mai puternici politicieni din lume.

Cu siguranţă că ar fi un avantaj pentru România să cultive relaţia cu un om politic de o asemenea anvergură”, povestește Iohannis în cartea autobiografică.

Relația dintre Klaus Iohannis și Angela Merkel este una cunoscută, primarul Sibiului afirmând că într-adevăr se înțelege bine cu cancelarul Germaniei, lucru care va fi cu siguranță un atu în campania electorală pentru alegerile prezidențiale.

2 comentarii la “Iohannis se destăinuie. Cum a cunoscut-o pe Angela Merkel

    1. Crede-ma, daca, intr-adevar, era spion si aducea „servicii Germaniei” nu era decorat la vedere, sa stie tot „boborul”.

      De ce nu-ti folosesti logica?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *