Skip to content
Politică

Iohannis se dezlănțuie: “Vreau dezbatere unde și-a luat Ponta doctoratul”

Subiectul dezbaterii dintre cei doi candidați rămași în cursa pentru fotoliul de președinte al României, Klaus Iohannis și Victor Ponta, și-a consumat joi un nou episod. Iohannis a participat la o conferință de presă la Cluj-Napoca și nu a pierdut prilejul să-și atace rivalul din cursa pentru Cotroceni.

Totul a pornit de la propunerea lui Victor Ponta, cel care a înaintat o variantă cu patru dezbateri care ar urma să se desfășoare în perioada 10-13 noiembrie, purtate pe teme prestabilite, la cele patru televiziuni importante de știri: România TV, Realitatea TV, B1 TV, respectiv Antena 3. Varianta, însă, a fost respinsă de Iohannis, care, cu ocazia vizitei la Cluj, și-a fundamentat alegerea.

“Nu mi s-a părut just pentru că nu pot să accept această atitudine de infatuare din partea unui candidat. Nu mi s-a părut chiar corect. Media nu sunt doar patru televiziuni de ştiri, media înseamnă foarte mult în România. Îmi imaginez o dezbatere publică, pe o platformă publică, unde indiferent dacă lucrează pentru cea mai pontistă televiziune de ştiri sau cel mai anti-Iohannis blog să aibă aceleaşi şanse”, a explicat repezentantul ACL.

Tot la începutul acestei săptămâni, Universitatea de Vest din Timișoara a lansat o invitație pentru o dezbatere care să aibă loc chiar în sediul instituției. Varianta a fost îmbrățișată de Iohannis care a venit chiar și cu o alternativă: Palatul Parlamentului. Cu toate acestea, Ponta a oferit un răspuns negativ solicitării și chiar a ironizat demersul.

“Propunerile sunt nobile, dar la fel de bine pot fi invocate și Academia Română, Uniunea Scriitorilor, o unitate militară, un cămin cultural dintr-un sat, un spital, un cămin de bătrâni sau o fabrică”, a declarat Ponta.

Reacția prim-ministrului a fost amendată de Iohannis care a reacționat acid, legându-și comentariul de episodul în care Ponta a fost acuzat că ar fi plagiat o bună parte din propria-i lucrare de doctorat.

“Am avut o invitaţie trimisă de la Universitatea de Vest din Timişoara. Am spus că acel loc mi s-ar părea excelent, Timişoara la 25 de ani după revoluţie, dar domnul Ponta confundă Universitatea cu căminul cultural la nivelul domniei sale de doctorat. Dacă nu doreşte Universitatea de Vest din Timişoara, nicio problemă, putem să venim la Babeş Bolyai , putem să mergem la Universitatea din Bucureşti, putem să mergem la Facultatea de Drept, unde, domnule Ponta, v-aţi luat doctoratul. Niciun fel de problemă, orice se poate”, a fost atacul pe care Iohannis l-a îndreptat în direcția premierului.

Ca o concluzie, candidatul ACL i-a avertizat pe alegători de pericolul pe care, în opinia sa, l-ar reprezenta alegerea lui Victor Ponta ca președinte al României.

“Îmi permit astăzi să afirm că domnul candidat Victor Ponta este un pericol penru România. Domnul Victor Ponta este un pericol pentru democraţia din România prin modul în care ştie să conducă PSD, prin felul cum reacţionează la probleme societăţii şi prin felul în care vrea să deturneze natura problemelor. Domnul Victor Ponta este un pericol pentru economia românească, promite pomeni electorale în stânga şi în dreapta, dar este incapabil să prezinte un proiect de buget pentru anul 2015”, a încheiat Iohannis.

1 comentariu la “Iohannis se dezlănțuie: “Vreau dezbatere unde și-a luat Ponta doctoratul”

  1. Din ciclul–copii spun lucruri traznite– mai ales cand au parinti isteti si se pregatesc temeinic acasa , s-a trezit MUTULICA–mai greu . Dupa–ma gandesc pana maine–referitor la urarile pentru presedinte—acum raspunde ironic dupa 3 zile .UPS—TREI zile sa inveti o fraza ?Spontaneitatea , simpaticei PAPUSI –va fi inbunatatita de vestitul romancier–LAZAROIU—la o tuica fara cuburi in plutire .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *