Skip to content
Politică

Iohannis se gândește la înlocuirea lui Orban din fruntea PNL EXCLUSIV SURSE

cotidianul.ro

Redacția PSnews.ro vă prezintă în cele ce urmează cele mai noi mutări din interiorul Partidului Național Liberal (PNL).

Nemulțumirea liberalilor la adresa actualului conducător al partidului, Ludovic Orban, atinge cote nebănuite. Disperarea acestora a ajuns până la un asemenea nivel încât i-au solicitat sprijinul actualului președinte al României, Klaus Iohannis.

Concret: potrivit surselor PSnews.ro, în decursul acestei săptămâni mai mulți lideri ai PNL au avut o întâlnire cu președintele României, în cadrul căreia și-au exprimat nemulțumirile cu privire la actualul șef al partidului, Ludovic Orban. Liberalii i-au explicat lui Iohannis că Ludovic Orban se confruntă cu o revoltă internă în partid și i-au cerut șefului de la Cotroceni o poziționare în acest context, amintindu-i totodată că actualul lider al PNL a ocupat fotoliul de la vârful formațiunii politice fără binecuvântarea șefului statului și fără a cere sfatul pentru un proiect politic viitor.

Mai mult, la întâlnirea pe care șefii PNL au avut-o cu președintele, aceștia au venit și cu 3 nume care ar putea să îl înlocuiască pe actualul lider al partidului:

prim-vicepreședintele Iulian Dumitrescu, cunoscut pentru susținerea importantă pe care o are din partea celor mai importante organizații ale vechiului PDL, dar și din partea organizației de tineret a PNL.

președintele PNL Ilfov Marian Petrache, este unul dintre cei mai influenți lideri ai PNL (face parte din vechea tabără de liberali) și cel care aduce voturile în partid.

vicepreședintele PNL la nivel național, Dan Motreanu, cel despre care PSnews.ro a sscris într-un episod anterior că este unul dintre cei mai apreciaţi liberali în teritoriu și unul dintre preferaţii lui Klaus Iohannis, care i-a propus să preia partidul după alegerile prezidenţiale din 2014. Detalii AICI: Jocuri de culise pentru fotoliul lui Orban: OMUL aflat în cărți pentru șefia PNL EXCLUSIV SURSE

În acest context, potrivit surselor PSNEWS.RO, președintele Klaus Iohannis i-a asigurat în cadrul întâlnirii pe liderii PNL că este de acord cu înlocuirea lui Ludovic Orban de la șefia PNL, însă precizând că deocamdată nu are vreun ”preferat”. Mai mult, liderul de la Cotroceni le-a spus ”nemulțumiților” că se gândește până la sfîrșitul lunii iulie la posibilitatea de a organiza sau nu un Congres extraordinar.

Amintim că Ludovic Orban este din ce în ce mai contestat în partid, însuși prim-vicepreşedintele PNL Sector 2, Viorel Cataramă, cerându-i acestuia demisia în repetate rânduri, invocând o serie de gafe ale șefului formațiunii politice.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *