Skip to content
Politică

Iohannis se implică în desemnarea comisarului european din partea României: Când revin în ţară o să încep câteva discuţii

Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a declarat faptul că se va implica în procesul de desemnare a noului comisar european din partea ţării noastre şi a conturat un profil al acestuia, scrie Adevarul.

Ne-am întâlnit, am discutat despre desemnarea comisarului european. Doamna preşedinte desemnată Ursula von der Leyen este foarte îngrijorată pentru situaţia care s-a creat. Când revin în ţară o să încep câteva discuţii să căutăm soluţii”, a afirmat Klaus Iohannis.

Întrebat care ar trebui să fie profilul comisarului european desemnat de România, preşedintele Iohannis a precizat: „Unul bun, dar e clar că avem nevoie de o persoană integră, care are cunoştinţele necesare pentru a umple poziţia de comisar european, o persoană care sigur ar reprezenta şi România în Comisie într-un sens pozitiv. Avem oameni competenţi”.

De asemenea, Klaus Iohannis a subliniat că Ursula von der Leyen a solicitat ca propunerea României pentru funcţia de comisar să fie femeie.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *