Skip to content
Politică

Iohannis se implică în scandalul alocațiilor pentru copiii români din Austria: „Am discutat cu…”

Președintele României, Klaus Iohannis, se implică în scandalul alocațiilor pentru copiii români din Austria.

Șeful statului a declarat după Consiliul European de Vară de la Bruxelles că a discutat cu cancelarul Werner Faymann despre afirmațiile ministrului austriac de Externe.

„Am avut o discuţie cu domnul cancelar federal, Werner Faymann, pe această temă. Domnul cancelar federal m-a asigurat că acea poziţie exprimată de ministrul de Externe nu este poziţia Guvernului federal austriac şi nu reprezintă nici poziţia domniei sale. Este, aşadar, acea abordare o opinie personală a domnului ministru de Externe al Austriei”, a declarat Iohannis, potrivit b1.ro.

Ministrul austriac de Externe, Sebastian Kurz, cere o reformă a sistemelor sociale în Uniunea Europeană, fiind nemulţumit de faptul că statul austriac plăteşte o alocaţie de 160 de euro pentru copilul unui român care lucrează în Austria, deşi în România această indemnizaţie este 20 de euro.

În acest context, Klaus Iohannis a făcut câteva declarații la finalul Consiliului European de Vară și spune că în cadrul acestuia s-a vorbit despre tema migrației, „fenomenul reprezentând o provocare importantă pentru Uniunea Europeană”.

Iohannis spune că intervenția pe care a avut-o a subliniat că „provocările cu care ne confruntăm în prezent au nevoie de un răspuns solidar, coordonat și cuprinzător”.

„Toate statele membre s-au angajat să participe la relocarea a 40.000 de migranți aflați în Italia și Grecia”, spune Iohannis despre relocarea în cadrul UE.

1 comentariu la “Iohannis se implică în scandalul alocațiilor pentru copiii români din Austria: „Am discutat cu…”

  1. Ce dracu se mai implica acum ??? Dupa ce i-a vandut pe romanii din Diaspora in discutiile cu David Cameron ??? Cat de parsiv si fals poate fi omul asta ???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *