Skip to content
Politică

Iohannis, sfaturi pentru Ponta

" "

Prezidențiabilul ACL, Klaus Iohannis, îi dă sfaturi contracandidatului său, Victor Ponta.

Preşedintele PNL, Klaus Iohannis, a afirmat, luni, că premierul Victor Ponta ar trebui să nu mai ia DNA „peste picior”, ci să-şi trimită colegii de partid la Parlament pentru a vota încuviinţarea solicitărilor procurorilor, în loc să boicoteze, menţionând totodată că astfel DNA face „ordine” în PSD.

" "
" "

Liderul PNL a amintit că liberalii au solicitat în repetate rânduri să fie supusă votului final din Camera Deputaţilor Legea amnistiei şi graţierii pentru a fi respinsă, lucru care nu a dorit de PSD.

„Se pare că într-adevăr în PSD există cercuri care au dorit să promoveze această lege pentru ei, nu pentru alţii (…) Astăzi în Cameră trebuie să se voteze pentru încuviinţare, şi cine credeţi că nu a venit la vot? PSD din cred 186 câţi sunt ei au venit 22. Deci au boicotat practic votul din Camera Deputaţilor, oare de ce? Iar prim-ministrul are o poziţie foarte stranie. Prim-ministrul, candidatul la Preşedinţie care ne spune că vrea stat de drept, vrea justiţie independentă, vrea nu ştiu ce unire. Acest domn, Victor Ponta, declară lucruri foarte curioase. Spune, de exemplu, că nu DNA pune preşedinte la PSD. Păi, nici nu a încercat DNA să pună preşedinte la PSD, DNA încearcă să facă ordine în partidul domniei sale şi sper să şi reuşească. Această afirmaţie nu este la locul ei absolut deloc şi prim-ministrul, preşedinte PSD, dacă dorea să comenteze aceste chestiuni, putea să le comenteze, dar nu luând DNA peste picior în acest mod, este inadmisibil”, a declarat Iohannis la B1.

El i-a cerut lui Ponta „să facă bine să aibă o poziţie clară” dacă doreşte justiţie independentă şi stat de drept şi să le ceară parlamentarilor să încuviinţeze solicitările procurorilor.

„Este un lucru excelent că DNA se ocupă de aceste lucruri. Mie îmi convine şi cred că oricărui politician serios îi convine să se facă odată ordine, fiindcă noi care chiar încercăm să rezolvăm nişte probleme nu se simţim confortabil dacă oameni care sunt în zona politicului aruncă o îndoială asupra întregii clase politice”, a mai spus liderul PNL.

4 comentarii la “Iohannis, sfaturi pentru Ponta

  1. DNA SA FACA ORDINE IN PARTIDUL D-SALE SI SPER SA REUSEASCA vorba pontosilor de la Catavenc,”din putul gandirii candidatului la sefia statului Iohannis.Omul asta are o singura consecventa : ziua si gafa(sau gafele).Unde a auzit el,in tarile avansate,ca justitia sa se amestece in modul de a lucra al partidelor,adica in intimitatea lor ?Se intorc in mormant Bratienii,Carp,Take Ionescu etc.Ca face ce face DNA,e treaba lui,dar tu,care – om politic,nu ? – mai si aplauzi inseamna ca n-ai habar elementar de politica ! Pai cum ati facut voi ACL,nu prin negocieri,prin excelenta netransparente ? Pana acum ii ziceam politrucul norocos.M-am inselat.E doar un ratacit in politica.N-are decat sa se uite in oglinda,cum – cu sprijinul semi-ocult al unora – l-a sburatacit pe Antonescu.Sa sesizam DNA-ul pentru lucratura al carui obiect a fost acesta,nu ?Ce surprize ne mai asteapta de la fostul primar,decorat de MM.Merkel…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *