Skip to content
Politică

Iohannis şi-a domolit tonul: Nu sunt îngrijorat pentru democrația din România

www.hotnews.ro

Preşedintele Klaus Iohannis şi-a domolit tonul faţă de recentele declaraţii tăioase la adresa Guvernului şi a majorităţii parlamentare, declarând marţi seară că nu este îngrijorat pentru democrația din România.

S-a întâmplat la Strasbourg, unde oficialul de la Bucureşti a afirmat că democrația din România este una „vie”, cu dezbateri și certuri, conform Antena3.ro.

”La noi, cultura dezbaterii nu a fost chiar pe primul loc, mai ales în anii comunismului. Cumva, această abordare a ajuns până în timpurile noaste. Dar recuperăm. De la certuri ajungem la dezbateri, de la dezbateri, la idei și, în acest fel, eu personal sunt convins că lucrurile vor merge mai bine”, a spus Iohannis.

În opinia lui Klaus Iohannis, „ceea ce nu pot face cetățenii trebuie să facă politicienii: să caute soluții”.

„Câteodată, înainte să fie mai bine, trebuie să fie mai rău. Mă tem că asta este faza în care ne aflăm acuma. Dar, v-am spus aceste lucruri pentru că cei de acasă sunt foarte conectați și își dau seama că lucrurile se mișcă, dar dumneavoastră, care cu cinste, mândrie și profesionalism ne reprezentați aici, poate nu aveți aceste informații de primă mână și ar fi păcat să fiți îngrijorați pentru democrație.

Nu pot să nu remarc că România a avut generații de politicieni mari, făuritori de națiune, iar acum nu suntem în acea fază. Acum suntem în faza în care făurim o democrație matură, iar eu am convingerea că vom reuși”, a continuat preşedintele.

Politicianul efectuează marţi şi miercuri o vizită oficială la Strasbourg, la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, fiind invitat de către preşedintele acestui for, Pedro Agramunt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *