Skip to content
Politică

Iohannis și-a schimbat tonul în legătură cu referendumul familiei: Trebuie respectat acest drept

cotidianul.ro
" "

Președintele Klaus Iohannis și-a schimbat tonul în legătură cu referendumul pentru redefinirea în Constituție a familiei.

Astfel, dacă în martie șeful statului declara ironic: „Luna mai e o lună frumoasă. Nu ştiu dacă şi pentru referendum”, vineri  același politician a avut o ieșire mai moderată, mulțumindu-se să declare că trebuie respectat dreptul cetățenilor la inițiativă de modificare a legii fundamentale.

" "

Concret: fiindu-i solicitat punctul de vedere și fiind confruntat cu vocile – inclusiv internaționale – care critică demersul de revizuire a Constituției, Klaus Iohannis a replicat (conform unui comunicat remis PSnews.ro): „Este destul de inoportun ca preşedintele să se exprime în acest fel asupra unei iniţiative cetăţeneşti. În Constituţie scrie că cetăţenii au dreptul la iniţiativă şi, dacă au dreptul şi au făcut acest drept, trebuie respectat. Mai departe şi iniţiatorii trebuie să îşi susţină punctul de vedere, şi cei care nu sunt de acord trebuie să îşi susţină punctul de vedere, să explice de ce nu sunt de acord”.

„Eu am spus-o şi o repet: este nevoie de foarte multă toleranţă din ambele părţi, fiindcă, dacă pornim o luptă cvasipolitică, acerbă, între susţinătorii iniţiativei şi adversarii iniţiativei, nu ajutăm pe absolut nimeni! Deci aceste lucruri trebuie tratate cu calm, trebuie respectată ad litteram legea şi atunci românii se vor exprima”, a completat Iohannis.

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *