Skip to content
Politică

Iohannis și Cioloș, mesaje de Ziua Mondială a Educației

Preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Dacian Cioloş le-au transmis mesaje de felicitare profesorilor cu ocazia Zilei Mondiale a Educaţiei.

„La mulţi ani, dragi profesori! Rezultatele muncii voastre nu se văd imediat, ci se cumulează în devenirea fiecărui copil şi fiecărei generaţii care trece prin băncile şcolii. Vă mulţumesc pentru dăruirea voastră în a continua să formaţi şi să ghidaţi destinele a milioane de elevi! Vreau ca #RomâniaEducată să fie demersul care va reda profesiei didactice respectul şi recunoașterea pe care le merită”, a scris preşedintele Klaus Iohannis pe Facebook.

Şi premierul Dacian Cioloş a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Profesorilor.

„Pentru fiecare dintre noi există măcar un dascăl care ne-a inspirat, ne-a încurajat și a pus bazele cunoașterii și conștiinței individuale, punându-și amprenta asupra formării noastre. Poate fi vorba de învățători, profesori din școala generală sau liceu, cadre didactice din învățământul superior, dar sigur am întâlnit acest dascăl dedicat.

Astăzi este un bun prilej să ne gândim la ei cu recunoștință și să le mulțumim pentru rolul avut în definirea noastră personală și profesională. Pentru că, a fi dascăl nu este doar o meserie, este o vocație și o mare responsabilitate față de copiii și tinerii pe care îi educi.

Rolul educației trebuie să rămână unul fundamental în societatea noastră pentru a crește și a ne dezvolta ca națiune, prin susținerea învățământului ca prioritate în politicile publice.

La mulți ani, doamna profesoară! La mulți ani, domnule profesor!”, a urat premierul Dacian Cioloş.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *