Skip to content
Politică

UPDATE Iohannis și Dăncilă se întâlnesc cu Jean-Claude Juncker, președintele Comisiei Europene

Inquam Photos / George Calin
" "

UPDATE 11.15

Fragmente din discursul președintelui Klaus Iohannnis, în cadrul conferinței comune cu președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker:

" "
" "

Bugetul Uniunii are„ un rol major în sprijinirea obiectivelor  noastre politice.”

În urma negocierilor urmărim „rezultate consensuale, echilibrate si adaptate realităților pe care cetățenii europeni le percep zilnic.”

Gestionarea migratiei – „domeniu care necesită întreaga atentie”, se așteaptă „să fim implicați în discuții, să căutam cele mai bune solutii împreună cu partenerii.”

Summitul informal de pe 9 mai de la Sibiu -„un  reper pentru președinția noastră și pentru UE în ansamblul său”, în pregatirea viitoarelor prioritati de după alegerile parlamentare. Prioritățile trasate „trebuie să aibă o bază consesuală și să răspundă așteptărilor cetățenilor europeni.”

„Să lucrăm împreuna constructiv și să dezvoltăm cooperarea noastră pentru atingerea acestor obiective.”

„Personal sunt foarte angajat în acest demers, dar stiu că toata lumea de la noi este angajată, pentru elaborarea unei strategii viable, credibile pentru viitorul Uniunii Europene.”

Inquam Photos / George Calin

ȘTIREA INIȚIALĂ

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, este prezent la Bucureşti pentru ceremonia de preluare de către România a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene.

Vineri va avea întâlniri şi declaraţii comune cu preşedintele Klaus Iohannis şi cu premierul Viorica Dăncilă. De asemenea, Juncker are programate întrevederi cu liderii Parlamentului, Călin Popescu Tăriceanu şi Liviu Dragnea.

Potrivit programului oficial, cele două reuniuni vor fi urmate de declaraţii comune de presă.

Astfel, de la ora 10.30, Jean Claude Juncker şi Klaus Iohannis vor susţine o conferinţă de presă la Palatul Cotroceni, liderul european urmând a fi primit de către Viorica Dăncilă la Palatul Victoria, la ora 11.45. De la 12.30 sunt programate declaraţiile comune ale premierului şi preşedintelui Comisiei Europene.

Agenda vizitei la Bucureşşti a lui Jean Claude Junker include şi întâlniri cu Călin Popescu – Tăriceanu, preşedintele Senatului, şi Liviu Dragnea, preşedintele Camerei Deputaţilor, dar programul acestora nu a fost anunţat, potrivit stirileprotv.

De asemenea, vineri, Colegiul Comisarilor va avea întâlniri cu şeful statului şi cu prim-ministrul României, pentru a discuta despre priorităţile Preşedinţiei române.

Preşedinţii Comisiei Europene – Jean-Claude Juncker, Consiliului European – Donald Tusk, Parlamentului European – Antonio Tajani şi Colegiul Comisarilor au participat, joi seară, la Ateneul Român, la ceremonia organizată pentru a marca începerea oficială a Preşedinţiei române a Consiliului UE.

România exercită, timp de 6 luni, preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene şi trebuie să gestioneze marile dosare europene şi să asigure continuitatea politicilor europene.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *