Skip to content
Politică

Iohannis și Ponta, dezbatere pe tema justiției. Ce spune candidatul PSD despre ridicarea imunității parlamentarilor

Cei doi contracandidați au vorbit despre tema justiției și despre propunerea de ridicare a imunității parlamentarilor.

”În ce privește DNA, CSM, ANI și imunitate vă spun cum văd eu lucrurile. Unele au mers bine: independența justiției și consolidarea statului de drept. Voi lua toate măsurile care se impun pt ca acest demers al DNA din ultima vreme să continue să facem curățenie în clasa politică.

La ANI , legislația trebuie pusă în acord cu cea europeană.

Pe tema imunității, vrea să se renunța la această protecție pentru președinte. Trebuie să renunțăm la o imunitate totală, nu e nevoie să fie protejat mai mult decât aleșii din parlament.

Trebuie să schimbă legea în Parlament, pentru că se votează împotriva urmăririi penale. E inadmisibil sa avem parlamentari care nu pot fi anchetati pentru ca PSD voteaza impotriva anchetarii lor.”, a spus Iohannis la Realitatea TV.

În replică, Victor Ponta a declarat, fiind întrebat despre imunitatea parlamentarilor, că ei nu au imunitate.

„A fost clar ca Iohannis vorbea de ridicarea imunității președintelui. În rest, pentru parlamentari nu există imunitate decât pentru arestare preventivă. Da, în modificarea Constituției, dacă e decizia majorității parlamentare..da, dar mai trebuie spus că orice modificare a Constituției se face cu un vot de două treimi. Numai USL a avut un vot de două treimi.

„Toți parlamentarii PNL sunt dispuși să voteze la vedere. Înainte să vin eu la conducerea ACL și a PNL, stim cu siguranță că au fost alte discuții și n-are rost să venim cu istorii mai vechi, noi suntem de acord să se ridice imunitatea celor care sunt vizați, să se încuviințeze arestarea sau urmărirea penală”, a spus Iohannis.

Ponta a continuat: „ Arestarea, că urmărirea penală n-are nevoie de aprobarea Parlamentului”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *