Skip to content
Politică

Iohannis solicită ajutorul Franței pe un subiect major pentru România

Președintele României, Klaus Iohannis, i-a solicitat astăzi omologului său francez, Francois Hollande, ajutor într-un subiect major pentru România.

Șeful statului a precizat că a solicitat Franței sprijin pentru aderarea la spațiul Schengen.

”Ma bucur ca ma aflu astazi aici. Invitatia pe care mi-ati adresat-o constituie un simbol puternic al relatiei bilaterale. Am fost satisfacut de substanta discutiilor.

Relatia bilaterala se dezvolta atit in jurul unei importante relatii politice, cit si in jurul cooperarii sectoriale dinamice. Am reafirmat dorinta de dezvoltare a relatiei bilaterale, inclusiv in cadru european.

V-am adresat, dle presedinte, invitatia de a veni in Romania si sper ca acest lucru sa fie posibil cât de curând.
Cooperarea economica se bazeaza pe dorinta de a aprofunda schimburile economice.

Un aspect important e cel al imaginii Romaniei si comunitatii de romani in Franta. Suntem increzatori ca fapte izolate nu pot avea un efect negativ de durata asupra unei lungi istorii de colaborare.

Am solicitat dlui presdinte Hollande sprijin in combaterea oricarui discurs ce reduce o relatie solida la clisee
Am solicitat sprijinul Frantei pentru aderarea la Schengen. Am exprimat speranta ca o decizie va putea fi luata cât mai repede.  

Am trecut in revista evolutiile preocupante din Ucraina si modalitatile de apropiere a unor state de UE
Republica Moldova ramane o prioritate majora pentru Romania. Am discutat despre Ucraina: am reiterat sustinerea ferma a Romaniei pentru suveranitatea si integritatea teritoriala a Ucrainei. Am discutat despre consolidarea cresterii economice in UE; am exprimat sprijinul Romaniei pentru prioritatile de pe agenda strategica a UE, printre care si scaderea somajului”, a transmis Klaus Iohannis la Paris, într-o conferință de presă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *