Skip to content
Politică

Iohannis, somat să își plătească datoria

Prezidențiabilul ACL Klaus Iohannis este acuzat că a rămas dator românilor cu câteva răspunsuri.

Fostul purtător de cuvânt al PSD, Dan Șova, îl somează pe Iohannis să răspundă la întrebările

Întrebările la care Klaus Iohannis a rămas dator cu răspunsuri la câteva dintre întrebările delicate.

„Klaus Ghinion Iohannis continuă să evite să lămurească aspecte din biografia domniei sale în absența cărora este greu să ne facem o imagine adecvată asupra candidatului ACL. Românii au dreptul să știe cine sunt oamenii care le cer votul la aceste alegeri. De aceea, îl invit pe domnul Iohannis să nu mai evite chestiunea și să răspundă la câteva întrebări simple”, spune Dan Șova pe pagina sa de Facebook. 

Dan Șova îl atacă dur pe Iohannis, după ce purtătorul de cuvânt al PSD, Gabriela Firea, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că Iohannis a făcut „trafic internațional de copii”, referindu-se la subiectul adopțiilor în care Iohannis avea calitate de „șofer iar soția sa de translator”, potrivit spuselor președintelui PNL.

Iată întrebările la care Iohannis este somat de Dan Șova să răspundă:

„De ce a acceptat, ca profesor, să îi ajute pe niște străini să ia trei copii din România, în timp ce presa internă și internațională relata, la acea dată, că este un mare risc smulgerea minorilor din propriile familii extinse? Nu îi ajungeau salariul de profesor și banii din meditații?

Dacă rolul inițial a fost doar de șofer și translator, de ce s-a implicat, ulterior, în convingerea familiei să-și dea nepoții spre adopție, potrivit mărturiei familiei și vecinilor?

Ce legatură are cu avocații care s-au ocupat de această adopție, precum și cu completul de judecată? Îi cunoștea? Erau în relații bune? Bunica minorilor spune că soția domnului Iohannis a fost prezentă și în sala de judecată atunci când au fost adoptați cei trei copii ai familiei Iliuț precum și alți copii din județ, iar Klaus Iohannis ar fi fost în fața judecătoriei, a mai adăugat bunica.

De ce a respins-o, alungat-o și agresat-o pe bunica minorilor, doamna Maria Iliuț, potrivit mărturiei acesteia, care a și depus plângere în acest sens la Politțe, Presedinție și Comisia de abuzuri a Camerei Deputaților?

De ce nu s-a prezentat la audiere în fața membrilor Comisiei parlamentare care a audiat-o și pe bunica minorilor? Acesta este respectul pe care îl manifestă și acum față de Parlament?

Klaus Iohannis a preferat să îngroape până acum aceste aspecte din trecutul său. În loc să facă lumină, se plânge că este ținta unor atacuri sub centură. Dacă dumnealui are conștiința încărcată referitor la implicarea sa în adopțiile de la începutul anilor ’90, nu au vreo vină cei care pun întrebările. Alegând să tacă, nu face decât să ridice și mai multe suspiciuni și să facă românii să se îndoiască tot mai tare de calitatea umană a celui care vrea să le devină președinte”, afirmă Șova.

3 comentarii la “Iohannis, somat să își plătească datoria

  1. Iohannis nu are cum sa lamureasca cu nimic pentru ca s.ar putea baga in probleme singur!!!! acest om nu are nici o treaba cu politica,nu merita sa fie presedinte!!

  2. ce cauta asemenea om sa candideze pentru cea mai importanta funtie in stat? cum ar putea fi el 1 om in stat? ne vinde in secunda nr 2. cum sa cereti sa dea detalii din trecut? vreti sa se infude singur???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *