Skip to content
Politică

Ce spune Iohannis despre trădările din primul tur al prezidențialelor

Candidatul ACL la alegerile prezidenţiale, Klaus Iohannis, a negat posibilitatea ca în primul tur de scrutin să fi fost trădat de anumite filiale ale partidului și l-a atacat din nou dur pe contracandidatul său, Victor Ponta, pe subiectul votului din străinătate, dar și pe teme economice.

„Nu m-a trădat nimeni. Am avut ieri o întâlnire regională la București cu responsabilii de județele din sudul României. Astăzi, la Cluj, am avut o întâlnire cu responsabilii din Ardeal și Banat și lucrurile sunt foarte clare. Toate rezultatele sunt foarte bune. Am luat fiecare caz în parte și pot să vă spun clar: nu există trădători. Există județe cu rezultate bune, unde trebuie să fie consolidate, există județe cu rezultate slabe, unde trebuie să schimbe abordarea. Am discutat-o și fiecare știe ce are de făcut. Să nu creadă cineva că noi doar stăm să așteptăm să treacă două săptămâni și repetăm”, a declarat Iohannis, într-un interviu acordat Realitatea.net.

Candidatul ACL sugerează că alegerile din străinătate ar fi fost intenționat organizate defectuos, întrucât votul din diaspora l-ar fi dezavantajat pe Victor Ponta.

Este incalificabil acest dispreț al Guvernului Ponta pentru cetățenii români din diasporă. Este un dispreț care, inițial, am crezut că vine dintr-o neglijență sau dintr-o proastă capacitatea adninistrativă. Între timp, văzând și rezultatele din diasporă, exemplu, am mențional Munchen, aici domnul Ponta a luat cinci la sută, eu am luat 70 la sută. Între timp, oamenii își pun întrebarea dacă această abordare a fost o eroare sau poate, ar fi foarte grav, doar oamenii își pun întrebarea, a fost o intenție a Guvernului de a preveni votarea în diasporă”, susține Iohannis.

Totodată, acesta consideră că urmează o creșterea taxelor și a impozitelor dacă Victor Ponta ajunge președinte,  menționând îngrijorarea Comisiei Europene pentru lipsa unui draft de buget în România.

”Vii să te lauzi că ai excedent bugetar, în condițiile în care aproape ai omorât economia țării, printr-un management fundamental defectuos și prin pomenile electorale promise? Și știți ce? Nici nu se vor realiza acele pomeni electorale și o să vedeți în 2015, o să avem iarăși creștere de impozite și taxe și asta nu o spun numai eu. Comisia Europeană, acum câteva zile, și-a exprimat, oficial, în scris, îngrijorarea pentru că România nu are nici măcar un draft de buget”, a delcarat Iohannis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *