Skip to content
Politică

Iohannis, sub lupa lui Cătălin Avramescu: Nu are un plan, dar astăzi a avut o atitudine corectă! EXCLUSIV

Lader-reut.eu

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi că a primit, la interval de două zile, a doua propunere de remaniere guvernamentală, precizând că în acestă săptămână nu va exista nicio schimbare de miniştri şi că a doua remaniere va fi discutată cel mai devreme în prima săptămână după sărbătorirea Centenarului.

CITIȚI MAI MULTE AICI: Iohannis, lovitură fatală pentru PSD. Remanierea, în stand-by până după 1 decembrie

În acest context, redacția PSnews.ro a luat legătura joi cu profesorul universitar al Facultății de Științe Politice din cadrul Universității din București, Cătălin Avramescu. Concret, politologul a precizat că reacția de astăzi a lui Klaus Iohanis este una firească în fața unei guvernări care are ca obiectiv principal salvarea unor penali de pușcărie.

Klaus Iohannis reacționează la o situație de fapt. Situația de fapt arată așa: România nu este guvernată. Observați că de luni întregi România nu este guvernată. De fapt, de când s-a instalat PSD la Palatul Victoria guvernarea a fost în cel mai bun caz o preocupare secundară. Principalul obiectiv pe care ei îl au în vedere este să se salveze de la pușcărie. Asta face PSD. În condițiile acestea orice om, Klaus Iohannis sau chiar un om de pe stradă, nu are cum să aibă o altă reacție la „propunerile” formulate de marioneta lui Liviu Dragnea”, a menționat analistul politic.

Totodată, întrebat dacă poate fi vorba despre o schimbare de tactică a lui Klaus Iohannis în condițiile în care mulți îi reproșau că este pasiv, iar astfel a decis să adopte acțiuni mai tranșante, Cătălin Avramescu a atras atenția că nu poate fi vorba despre așa ceva, dovadă fiind și faptul că președintele a acceptat ca miniștri câteva nume compromise, printre care Ecaterina Andronescu la Educație.

„Nu. Ca de obicei Klaus Iohannis este foarte lent în a acționa, foarte inconsecvent și aș spune că este și înconjurat de o echipa extrem de incompetentă. Priviți ce face: refuză pe bună dreptate propuneri din Guvernul Dragnea 3, 4, iar între timp el acceptă pesonaje complet deplasate precum Ecaterina Andronescu. Ne spune că nu putem face până la 1 decembrie remaniere, dar în schimb a găsit timp să o propulseze într-o funcție pe una dintre gropăresele învățământului românesc, Ecaterina Andronescu. 

Uitați-vă câte propuneri a acceptat acum câteva zile. A acceptat un gropar al învățământului românesc, acceptă încă alți 6 miniștri și numărând pe degete vedem că nu vrea să accepte în acest moment doar 2. Asta vi se pare o atitudine tranșantă? Nu. Atitudinea tranșantă era în primul rând să nu dea guvernarea unor penali. În al doilea rând, dacă tot a făcut această greșeală și a dat-o, să nu accepte remanieri cu personaje complet compromise, dar văd că asta face.

Până la urmă senzația mea este că președintele Klaus Iohannis nu are un plan, dar una peste alta atitudinea de astăzi este foarte corectă. Sunt pseudopropuneri pentru o pseudoguvernare”, a conchis în exclusivitate Cătălin Avramescu pentru PSnews.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *