Skip to content
Politică

Iohannis susţine alegerea primarilor în două tururi de scrutin şi modificarea legii în Parlament, nu prin OUG

Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, vineri, la Bacău, că susţine modificarea legii electorale astfel încât primarii să fie aleşi din două tururi de scrutin, şeful statului spunând că legea trebuie schimbată prin votul Parlamentului, nu prin decizie a Guvernului, potrivit news.ro.

„Chiar sunt de părere că trebuie să revenim la alegerea în două tururi pentru primari şi acest lucru sigur se poate rezolva dacă în Parlament se formează o majoritate pentru această opţiune. Alegerea într-un tur nu este, pur şi simplu, potrivită; un primar are nevoie de legitimare puternică prin vot pentru a-şi putea pune în practică proiectele”, a afirmat Klaus Iohannis, vineri seară, la Bacău, înaintea ultimului miting din această campanie electorală.
Şeful statului a spus că, în opinia sa, nu este „o soluţie grozavă” modificarea legii în acest sens prin Ordonanţă de Urgenţă a Guvernului.
„Eu cred că cel mai corect este să se dezbată şi să se tranşeze în Parlament”, a spus Klaus Iohannis.
Acesta a precizat că este un susţinător al organizării alegerilor anticipate.
„Pentru mine anticipatele sunt prima opţiune, rămân la această idee şi sper să reuşesc să conving cât mai mulţi parlamentari”, a afirmat Iohannis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *