Skip to content
Politică

Iohannis trage un semnal de alarmă după atentatele teroriste din Paris: „Franța e în stare de șoc!”

Președintele României, Klaus Iohannis, a reacționat, luni seară, în cadrul unei emisiuni televizate la postul TVR 1, după atentatele teroriste petrecute în Franța.

Astfel, șeful statului a declarat că „Franța este în stare de șoc”, subliniind faptul că „trebuie să se tragă niște concluzii care țin de securitatea națională”.

„Avem o situatie care deja tine de o stare de razboi aproape. Atacurile teroriste din Franta sunt atacuri de amploare nemaintalnite pana acum. Ne duc, evident, cu gandul la o stare de razboi. Franta e in stare de soc. Noi, cu siguranta suntem foarte, foarte ingrijorati. Ne-am declarat solidari, suntem profund emotionati de aceste evenimente, de tragediile umane. Trebuie sa se traga niste concluzii care tin de securitatea nationala. Stiu ca se poarta in Franta discutii pe aceasta tema. Am avut mai multe discutii cu responsabilii din domeniul securitatii, toata lumea cauta raspunsuri legate de aceste evenimente. Sunt convins ca in urma acestei tragedii, marii actori din politica internationala vor trebui sa gaseasca metode commune de abordare, de exemplu in conflictul din Siria”, a declarat Iohannis.

Întrebat dacă a crescut nivelul de amenințare pentru România, Klaus Iohannis a răspuns: „Nu, nu am considerat ca e nevoie sa creasca nivelul de alerta, dar e nevoie de redactare a unor acte normative pentru a reacipona si noi mai repede, mai bine, mai prompt, la situatii care sper sa nu apara niciodata la noi”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *