Skip to content
Politică

Iohannis, tranșant cu privire la impunerea pragului pentru abuzul în serviciu

antena3.ro

Președintele Klaus Iohannis a declarat, joi, la Washington, că nu și-a schimbat părerea cu privire la pragul valoric pentru prejiudiciul care vizează abuzul în serviciu. Președintele a afirmat că specialiștii în Drept vor dezbate această chestiune.

În urmă cu cu câteva zile, Klaus Iohannis a spus că nu este de acord cu introducerea unui prag pentru abuzul în serviciu, deoarece infracțiunea fie a fost comisă, fie nu, iar acest aspect trebuie stabilit de către judecător.

Eu m-am exprimat la aceasta chestiune si nu mi-am revizuit punctul de vedere, dar cu siguranta specialistii in Drept vor dezbate aceasta chestiune si, dupa cum se aude, si din partea Guvernului vor veni propuneri. Astept cu mare interes deznodamantul„, le-a spus joi presedintele jurnalistilor, potrivit Hotnews.ro

Șeful statului declara, pe 18 mai, că nu consideră oportuna introducerea unui prag pentru abuzul în serviciu: „Cred ca nici nu este bine sa se stabileasca un prag si nici nu cred ca este posibil sa se stabileasca un prag. In definitiv, abuzul in serviciu ori s-a comis, ori nu s-a comis. Ori, daca s-a comis, judecatorul cu siguranta va putea sa evalueze si ce trebuie sa contina sanctiunea respectiva. Dupa parerea mea introducerea unui prag, indiferent cum s-ar calcula, ar fi arbitrara si nu cred ca ar ajuta”, spunea atunci presedintele.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *