Skip to content
Politică

Iohannis, urmărit de ghinion. Două incidente de la Bruxelles care l-au enervat pe Președinte

După ce unul din jurnaliștii care l-au însoțit pe Klaus Iohannis la Consiliul European de la Bruxelles, a precizat că i s-a părut complet neserios ca Președintele să fie însoțit de soția sa, Carmen Iohannis, se pare că vizita de lucru a șefului statului la Bruxelles s-a încheiat într-o notă negativă.

Presedintele Klaus Iohannis a prezentat, vineri, concluziile reuniunii Consiliului European de primavară, unde s-au purtat discuții și negocieri despre crearea unei Uniuni Energetice a Europei.

Totuși, conferința de presă organizată de Iohannis la finalul lucrărilor Consiliului a fost marcată de două incidente minore care au părut că l-au deranjat pe șeful statului.

În primă fază, Iohannis s-a arătat deranjat de faptul că în timpul conferinței de presă a pornit, din senin, un televizor. Apoi, al doilea moment care a părut că l-a enervat pe Președinte a fost acela când a început să sune telefonul unui jurnalist.  În semn de protest, Iohannis a tăcut pentru mai bine de 2 minute, după care și-a început discurusul.

Aceste două incidente minore au fost relatate și de jurnalistul hotnews.ro, Dan Tapalagă. Printr-o postare pe pagina sa de Facebook, ziaristul hotnews.ro a povestit cum Iohannis ” a tăcut din nou! De două ori chiar.”

”Momente de senzatie in conferinta de presa tinuta de Klaus Iohannis la finalul Consiliului European. Presedintele a tacut din nou! De doua ori chiar. O data cand a pornit un televizor din senin in sala de conferinta. A urmarit fara sa scoata un cuvant cum Sorin Miscoci butona de zor televizorul incercand sa-l opreasca. A zambit recunoscator cand l-a stins. A doua oara cand a tacut remarcabil a fost cand a inceput sa-i sune telefonul ziaristului Cristian Unteanu aflat in primul rand. A zambit la fel de frumos cand a reusit dupa cateva secunde sa opreasca soneria. Cam asta a fost tot in cele cinci minute de bla-bla-uri, fara intrebari. Doua taceri senzationale plus inca una adanca la sfarsit cand a refuzat intrebari de la jurnalisti.”, a precizat Dan Tapalagă pe pagina sa de Facebook.

Citește și: Unul din jurnaliștii care îl însoțesc pe Iohannis la Bruxelles îl critică dur pe șeful statului: ”Caz unic în istoria Consiliilor Europene”

2 comentarii la “Iohannis, urmărit de ghinion. Două incidente de la Bruxelles care l-au enervat pe Președinte

  1. E normal sa taca: chestia cu telefonul si cu TV-ul..e o lipsa de respect pentru un sef de stat. Iar cei ce comenteaza fara rost…Iohannis e presedintele Romaniei nu un neica nimeni pana la urma.

  2. Credeam ca s-a mai intamplat ceva cu paltonul.
    Jurnalistii nu trebuie sa-si inchida telefoanele cand are loc o conferinta de presa? Cred ca tine de cei 7 ani de acasa (asa cum trebuie sa-l inchizi cand esti in biserica sau la un concert). In alta ordine de idei, trebuie sa va obisnuiti cu tacutul, pentru ca presedintele nu poate raspunde la intreabri pe care nu le stie dinainte; el trebuie sa aiba raspunsul invatat pe de rost.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *