Skip to content
Politică

Iohannis, viitorul președinte al Consiliului European? Boștinaru: Informația există! EXCLUSIV

dantomozei.ro

Jurnalistul Dan Tapalagă a aruncat în spațiul public informația potrivit căreia numele presedintelui Klaus Iohannis este luat in calcul la Bruxelles pentru pozitia de viitor presedinte al Consiliului European, pozitie ocupata in prezent de Donald Tusk, fost premier al Poloniei.

CITIȚI ȘI Informație de ULTIMĂ ORĂ: Iohannis, în cărți pentru poziția de președinte al Consiliului European

În acest context, eurodeputatul PSD Victor Boștinaru (vicepreședinte al grupului S&D din Parlamentul European) a oferit vineri o declarație pentru PSnews.ro, în care a declarat că ”pe coridoarele de la Bruxelles circulă multe informații, iar una dintre acestea este cea la care vă referiți și dumneavoastră”.

”Regula de la care trebuie să pornim este aceea că pe coridoarele de la Bruxelles circulă multe informații, iar una dintre acestea este cea la care vă referiți și dumneavoastră. Informația există și a fost menționată de multiple surse. De aici, nu putem decât să speculăm, nici măcar să anticipăm, pe de o parte – e cunoscut faptul că negocierile privitoare la configurația viitorului Consiliu și a viitoarei Comisii Europene au început de fapt, de drept ele vor începe doar la începutul 2019; a doua remarcă – este foarte important ca România, și când spun România mă gândesc la reprezentantul sau reprezentanții săi, să urmărească în mod corect și în coordonare și unitate atingerea unei poziții cât mai bune și cât mai consistente în viitoarea configurație a Comisiei sau a Consiliului”, a declarat acesta pentru PSnews.ro

În încheiere, l-am întrebat pe politicianul social-democrat ce se așteaptă ca președintele Klaus Iohannis să facă, dacă va fi pus în situația de a fi viitorul presedinte al Consiliului European.

”Chiar îmi reprim tentația de a specula. Președintele Consiliului are o poziție foarte importantă, este de notorietate acest lucru. El este personalitatea care angajează cele mai multe dintre negocierile dintre statele membre, Consiliul referindu-se la dimensiunea reprezentării statelor membre, fie de către șefii de stat, fie de către prim-miniștri. Rolul său este foarte important și rolul său jucat cu succes poate să aducă avantaje binemeritate pentru țara pe care o reprezintă, a conchis europealrmentarul Victor Boștinaru.

1 comentariu la “Iohannis, viitorul președinte al Consiliului European? Boștinaru: Informația există! EXCLUSIV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *