Skip to content
Politică

Iohannis vorbește despre relația cu șeful Auto Bavaria

Președintele PNL Klaus Iohannis a vorbit despre relația sa cu șeful companiei SC Auto Bavaria, firma cu care Primăria Sibiu a încheiat un contract de comodat prin care care instituția beneficia de un automobil marca BMW.

Iohannis a declarat că acest contract a fost reziliat în luna iulie 2014, afirmând că nu a dorit să se facă speculații, în contextul în care candidează la Președinția României.

„În general, am puțini prieteni. E foarte adevărat că firma domnului Schimdt a pus la dispoziția Primăriei o mașină BMW pe care să o folosim așa cum considerăm noi. A fost un lucru mult speculat și pot să-l liniștesc pe colegul dumneavoastră. Nu mai există nici o mașină în comodat la Primăria Sibiu. Ultimul contract a fost reziliat în iulie acest an. Au fost mai multe mașini”, a declarat Iohannis.

Jurnaliștii EVZ au dezvăluit faptul că șeful companiei de automobile i-a pus la dispoziție lui Iohannis mai multe automobile, aceștia având o relație strânsă de prietenie.

„Schmidt i-a pus la dispoziție candidatului la președinția României un apartament de nabab pe Bulevardul Primăverii, cu numai 500 de euro/lună, preț demn de cartiere mai modeste precum Militari sau Titan. „Chiria pentru o astfel de locuință nu ar trebui să coboare sub 2.500 de euro/ lună”, ne-au spus specialiști imobiliari.

Aceasta înseamnă că Schmidt le-a făcut PNL-ului și lui Iohannis un cadou incorect, dacă nu și ilegal, de 2.000 de euro lunar (aproape patru salarii medii pe economie). Să nu mai vorbim și de banii pe care îi pierde statul din diminuarea prețului chiriei dacă, bineînțeles, contractul este înregistrat la Fisc.

De-a lungul anilor, firmele lui Schmidt i-au făcut numeroase favoruri lui Klaus Iohannis, pe care acesta din urmă le-a acceptat, periculos de aproape de limita legii”, se arată în sursa mai sus menționată.

1 comentariu la “Iohannis vorbește despre relația cu șeful Auto Bavaria

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *