Skip to content
Republica Moldova

Ion Ceban, primarul Chișinăului, excercițiu de sinceritate: Am preluat cea mai coruptă instituție din R.Moldova

ion ceban facebook
" "

Ion Ceban, edilul municipiului Chișinău, a declarat vineri, la emisiunea ”Puterea Știrilor”, că a găsit cea mai coruptă instituție din Republica Moldova, iar acum a implicat primăria în mii de procese în instanță pentru a recupera prejudicii de zeci de milioane de lei moldovenești.

„Nu mă tem să spun asta franc: am preluat cea mai coruptă instituție din Republica Moldova. Despre asta s-a vorbit foarte mult și acum este foarte greu să faci schimbări în acest sens. Am fost cel care a băgat totul în licitații publice, chiar dacă vorbim de terenuri, chioșcuri de pe stradă. Tot ce era până acum se băga pe sub masă. Eu am găsit Primăria Municipiului Chișinău, care este un edificiu patrimoniu național și monument de arhitectură național, în proprietăți private în această clădire, ceea ce nu s-ar putea să fie admis în niciun caz la București, mai ales la Paris sau Londra, unde s-ar face ani grei de pușcărie pentru astfel de lucruri.

" "
" "

Acum, primăria este implicată în tot felul de procese judiciare, avem mii de dosare în care suntem parte vătămată sau în care trebuie să ne adjudecăm drepturile.

Nu suntem pe placul la foarte multă lume, și aici mă refer la administrația Chișinăului în general, pentru că am zis că este zero toleranță față de corupție, mai ales când intri cu limitări pe partea de construcții, pe parte de curățat a panourilor publicitare, unde într-un an de zile am dat jos peste 1000 de panouri publicitare, ceea ce este foarte mult în Chișinău, sau peste 1000 de buticuri amplasate haotic și fără autorizații, sau subteranele, unde oamenii făceau bani la greu luând în arendă aceste locuri de la primărie și având datorii față de primărie de 16 milioane de lei. 

Acum luptăm pentru acești bani în primărie, luptăm pentru a întoarce proprietățile. Suntem prima administrație care a încercat să întoarcă proprietățile, școlile care au fost cedate, grădinițele care au fost cedate, și încercăm să le aducem înapoi și să le aducem oamenilor. Este un proces foarte greu, nu întotdeauna suntem ajutați sau auziți în diferite instanțe”, susține edilul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *