Skip to content
Politică

Ion Cristoiu, analiză devastatoare pentru Iohannis și Ponta. Ce aranjament ar fi existat între cei doi: ”Politica de șmecher dâmbovițean”

Președintele Klaus Iohannis și-a prezentat, marți, în cadrul unei conferințe de presă organizate la Cotroceni, bilanțul la 100 de zile de la instalarea la Cotroceni.

Șeful statului a reiterat din nou dorința sa despre posibilitatea preluării guvernării de către PNL, apoi a făcut o serie de precizări tăioase despre fostul președinte Traian Băsescu și nu a uitat să lanseze și o serie de atacuri dure la adresa Parlamentului.

De asemenea, Iohannis, întrebat de un jurnalist despre mutarea lui Traian Băsescu la Scroviștea, a menționat că nici lui, după 100 de zile de când a preluat mandatul de președinte, Guvernul nu i-a dat casa care-i revine prin lege, arântându-se destul de iritat de această situație.

Pornind de la această întrebare și la modul în care Klaus Iohannis a răspuns, jurnalistul Ion Cristoiu precizează, într-un editorial postat pe blogul personal, că actualul șef al statului ”a dovedit însă, prin încercarea de a-l vîrî în rahat pe fostul președinte că nu practică o altă politică decît de pînă acum:
Politica de șmecher dîmbovițean.”

Citește și: A semnat Iohannis pentru casa lui Băsescu de la Scroviștea? EXCLUSIV Reacția Administrației Prezidențiale

De asemenea, Ion Cristoiu punctează că atât Iohannis, cât și Victor Ponta știau de ”aranjamentul” legat de mutarea lui Băsescu în vila de la Scroviștea, iar prin precizările actualului Președinte potrivit cărora nu știa de acest lucru ”a contribuit, alături de concubinul său de Putere, Victor Ponta, la adîncirea unei imagini nedrepte despre Traian Băsescu.”

Citește și: EXCLUSIV Victor Ponta, prins în offside? Cine poate să îi dea lui Băsescu vila de la Scroviștea. Legea îl dă de gol pe premier

”La Președinte nou, presă veche.
La sindrofia de la Cotroceni, fătucele și guguștiucii presei tot mai insolvente au venit din nou, ca pe vremea lui Traian Băsescu, cu întrebări cărate în gură de la redacții, puse acolo de șefi, la rîndul lor, aducîndu-le, tot în gură, de la moguli, unii în pușcărie, alții pe cale de a intra.

Unui guguștiuc cu bărbuță ca de peri pubian Dan Voiculescu i-a pus în gură prin intermediul lui Mihai Gâdea o întrebare tendențioasă despre Traian Băsescu. De cîteva zile, haznaua Trustului Intact dă în clocot de indignare că fostul președinte s-a mutat la Scroviștea și nu la Rahova, cum i-ar dori Felix cel care informează.

Din motive care-mi scapă, Traian Băsescu a comunicat dezastruos în această chestiune, lăsînd să se adîncească în opinia publică imaginea unui fost care vrea să fie mai departe actual măcar ca locatar al unui complex prezidențial.

Lucrurile stau însă net diferit.
La așa zisa conferință de presă singurul moment în care Imperatorul s-a enervat, repetînd scena cu paltonul de la Paris, a fost cel în care și-a amintit –citez- că după 100 de zile Guvernul nu i-a dat casa care-i revine prin lege.
Această ieșire nervoasă, confirmînd că e fiară cînd e vorba de un privilegiu de care e lipsit, a dezvăluit într-un fel și de ce s-a mutat Traian Băsescu la Scroviștea.
În nici un caz, pentru că murea să stea într-un complex prezidențial, ci pentru că Klaus Iohannis a făcut o criză de nervi Structurilor, pentru că el nu s-a mutat încă în vila locuită de fostul președinte.

Iresponsabilul vesel Victor Ponta, golănaș în chestiunea casei lui Traian Băsescu, s-a udat tot la criza de nervi ce se putea lăsa cu o criză de Guvern. Drept urmare, el s-a grăbit să-i găsească o locație temporară fostului președinte pînă i se repară vila atribuită prin Lege, pentru a se putea începe la vilă pregătirile în vederea mutării lui Klaus Iohannis.

De acest aranjament știau nu numai Victor Ponta, dar și Klaus Iohannis.
Spre stupoarea mea, Klaus Iohannis a declarat că nu știe nimic de acest aranjament, contribuind, alături de concubinul său de Putere, Victor Ponta, la adîncirea unei imagini nedrepte despre Traian Băsescu. Soțul viitoarei Prime Doamne putea să spună adevărul despre aranjament, subliniind că vinovat de toată împuțiciunea asta e Victor Viorel Ponta. Îl obliga la asta nu numai Adevărul, dar și sloganul O altfel de politică. O altfel de politică înseamnă și fair play, absent din România de mahala politică.

Klaus Iohannis a dovedit însă, prin încercarea de a-l vîrî în rahat pe fostul președinte că nu practică o altă politică decît de pînă acum: Politica de șmecher dîmbovițean.”, transmite Ion Cristoiu pe blogul personal.

4 comentarii la “Ion Cristoiu, analiză devastatoare pentru Iohannis și Ponta. Ce aranjament ar fi existat între cei doi: ”Politica de șmecher dâmbovițean”

  1. Vad ca profitorul asta arunca insulte in toate partile. Pai mai deontologule, preamaretule maestru al basismului obscen, individului ala penal, pe numele lui Basescu si Traian, care sta fara nici un drept in casele statului de vreo cateva luni bune, nu ai nimic a-i reprosa ??? Adica asa interpretezi tu bunul simt al lui Iohannis si al lui Ponta de a nu da derbedeul afara cu mascatii ? Eu sunt convins ca tot acolo se va ajunge, ca doar asa se va lasa Basescu dus din locatiile ocupate abuziv. Adica pe presedinte si prim-ministru ii poti acuza in cel mai rau caz de naivitate, daca au crezut ca exista o alta cale de a scapa de Basescu. Dar pe Basescu, de ce oare il poti acuza ??? Spune tu, Cristoiule, preadeontologia voastra !

    1. Cred ca d-l Dany nu intelege nimic din faptul ca a arunca cu acuzatii nefondate nu mai tine !! Dovezi aveti la acuzatiile dvs. ?? Sigur nu doar barfe din informatii de la postaci sau presa falsa. Cum poti sa acuzi cand nu ai nici o dovada ?? Citeste legea despre drepturile unui presedinte din Romania votata de Parlamentul Romaniei si apoi sa arunci cu pietre. Nu ma astept la tine sa citesti o lege poate nu ai citit macar o hotarare de guvern, ordonanta sau ordin. Nu intelegi ca guvernul era obligat de lege sa puna la dispozitie o casa conform legii ?? daca e lege e lege si nu tocmeala nu ?? Unde e casa care trebuia pusa la dispozitie de guvern conform legii ??? o sa spui bine insa legea e facuta de clientela lui Basescu, asa e..si cine a impiedicat modificarea legii ca in parlament Ponta de 2 ani are peste 60 %…ei acum e numai tocmeala Procurorului de Carton Victor Viorel Ponta. Rusine cu un astfel de jurist de catifea care se face ca nu e lege ci Tocmeala !!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *