Skip to content
Politică

Ion Cristoiu anunță cine ar putea fi următorul ”ciripitor” de marcă de la DNA. Cine și ce ar putea provoca un cutremur la vârful PDL

Jurnalistul Ion Cristoiu explică, în cadrul unui editorial postat pe blogul personal, care ar putea fi efectele denunțurilor făcute la DNA de Dumitru Nicolae ”Niro” și fostul ministu al Comunicațiilor, Gabriel Sandu. Potrivit ziaristului, orice lider al PDL ar putea intra în malaxorul DNA, ”chiar și cei care nu au imaginea de îmbogățiți din partide.” Explicațiie lui Cristoiu, pentru o astfel de previziune, este aceea că poate deși anumiți lideri PDL nu au luat bani pentru ei înșiși, aceștia ar fi putut lua bani pentru partid, care, în definitiv, tot corupție se numește.

Reamintim că Nicu ”Niro” și Gabriel Sandu, care fuseseră arestați preventiv pentru luare și dare de mită în dosarul Microsot, vor fi puși în arest la domiciliu, după ce au colaborat îndeaproape cu procurorii DNA.

Citește și: Udrea, aruncă o nouă bombă după eliberarea lui Nicu ”Niro și Gabriel Sandu: ”Dacă unele nume ar fi într-adevăr pomenite…”

”A trecut în viteză pe sub privirile făuritorilor de de Breaking News-uri scremute o adevărată știre de Breaking News, mult mai importantă decît cea despre o nouă isterie anti-Ponta a Alinei Gorghiu (duduia nu înțelege că o bărbată n-o ține langa cu răsturnarea Guvernului Ponta, ci tace și-l răstoarnă!) sau decît cea despre evenimentul rutier în care a fost implicat conducătorul auto Mircea Badea.

E vorba despre știrea potrivit căreia lui Gabriel Sandu și lui Nicolae Dumitru, din dosarul Microsoft, li s-a înlocuit măsura arestului preventiv cu măsura arestului la domiciliu:
„În cazul celor doi, instanţa supremă a hotărât, vineri, înlocuirea arestului preventiv cu cel la domiciliu.
Decizia nu a fost una definitivă, însă, nefiind contestată în termenul legal de 48 de ore nici de Sandu şi Dumitru, nici de procurorii anticorupţie, cei doi au ieşit duminică din arest preventiv şi vor face arest la domiciliu.”

E clar că procurorii DNA au manifestat bunăvoință față de cei doi, neintroducînd recurs la decizia de eliberare din arest preventiv. O bunăvoință avîndu-și cauza în cooperarea celor doi cu procurorii în materie de denunțare (cu dovezi, chitanțe, de exemplu,) a politicienilor cu care s-au împărțit banii din afacerea Microsoft.

Presa a beneficiat de o scurgere de informații din Denunțul lui Gabriel Sandu.
Tîrgurile încheiate de procurori cu acuzații se bazează la noi, ca de altfel în întreaga lume, pe dovezi oferite de denunțători în sprijinul Declarațiilor lor acuzatoare.
Sunt sigur că atît Gabriel Sandu, cît și Nicolae Dumitru au oferit procurorilor, în schimbul libertății, dovezi zdrobitoare pentru inculparea și altor politicieni în Dosarul Microsoft.

Deși scurgerea din presă a fost rapid dezmințită de foștii lideri PDL, ținta denunțurilor lui Gabriel Sandu sunt unii lideri PDL, care au folosit banii din mita Microsoft pentru cheltuieli la negru de campanie și de activitate politică.

Din acest punct de vedere, orice lider al PDL poate fi înhățat de DNA, chiar și cei care n-au imaginea de îmbogățiți prin corupție. Da, ei au luat bani pentru partid și nu pentru ei, dar asta nu înseamnă că n-au fost implicați în afaceri de corupție.

Față de momentul reprezentat de eliberarea denunțătorilor se ridică următoarele întrebări:
Va avea curaj DNA să atace, după ani de anchetare a corupției în folos individual, și corupția în folosul Partidului?
Care vor fi victimele denunțurilor făcute de cei doi pentru a scăpa din închisoare?
Văzînd formula prin care poți ieși din pușcărie, cîți dintre cei aflați în arest preventiv, inclusiv Alina Bica, vor avea tăria să nu toarne și ei?”, se întreabă Ion Cristoiu pe blogul personal.

Citește și: EXCLUSIV Finul lui Cocos lua pentru Bittner banii de la “Niro”: “Nota intr-un caiet suma, care era de 400.000 USD”

1 comentariu la “Ion Cristoiu anunță cine ar putea fi următorul ”ciripitor” de marcă de la DNA. Cine și ce ar putea provoca un cutremur la vârful PDL

  1. Nu pot intelege, cum pot fura, sa faca averi necinstite, oameni cu venit bun, avantaje enorme ca sunt in gruparea care conduce tara.Nu le ajunge venitul, functia, avantajele la care muribundul nici nu viseaza???????Asa ceva totusi nu se fura ,pana in 1989.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *