Skip to content
Politică

Ion Cristoiu, atac dur la adresa Antenei 3: „E un linşaj mediatic!”

Jurnalistul Ion Cristoiu vorbește miercuri despre acuzațiile pe care Antena 3 le-a făcut la adresa lui, explicând de ce aceste critici constituie un „linșaj mediatic”.

Astfel, Cristoiu își începe postarea de pe blog printr-o referire la o postare anterioară în care vorbea despre „scandalul ANAF versus Antene, exacerbat de intervenţia lui Klaus Iohannis împotriva aplicării unei sentinţe definitive de dragul Trustului patronat de Dan Voiculescu”. Ziaristul explică de ce a avut dreptate în postarea respectivă atunci când scria că jurnalistii de la Antena 3, „prin ipostaza de victime, îşi pot permite să împroaşte cu rahat şi mai abitir”, având în vedere că tot prin intermediul Antenelor s-a lansat un atac chiar la adresa sa.

Ion Cristoiu amintește că  în emisiunea lui Mihai Gâdea a fost prezentat un tabel prin care se arătau sumele încasate de Cristoiu în perioada 2005-2009, atunci când colabora cu Trustul Intact.

În acest context, Cristoiu este de părere că „respectarea minimelor reguli deontologice” reclama din partea lui Mihai Gâdea următoarele:

1. „Să fie prezentat în premieră un document. Tabelul, însoțit de atacurile de rigoare, a mai fost dat de Antena 3 în alte emisiuni consacrate linșării mele.
2. Să precizeze că e o sumă de bani obţinută de mine în urma unei activităţi prestate, pe bază de contract de colaborare, timp de patru ani astfel:

a) Am scris zi de zi, timp de 4 ani, un editorial pentru Jurnalul naţional.
b) Am fost seară de seară, la Sinteza zilei, timp de patru ani.
c) Am avut o emisiune duminică după-amiaza de interviu timp de 4 ani.
d) Am publicat săptămînal un editorial la Săptămîna financiară.
e) Am fost supervizorul procesului de înfiinţare şi consolidare a Antenei 2, avîndu-l ca director pe Mihai Gâdea.

Nu trec consilierea Cameliei Voiculescu. Din două motive:
1) A fost gratuită. Am refuzat orice remuneraţie.
2) Am sfătuit-o să-l pună pe Mihai Gâdea director la Antena 2„.

Citiţi AICI întregul material semnat de Ion Cristoiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *