Skip to content
Politică

Ion Cristoiu constată că instituțiile au funcționat ca unse pentru eliberarea lui Udrea: Ceva e în neregulă

b1.ro

Ion Cristoiu lansează ipoteza că s-a desfăsurat o adevărată operațiune de eliberare a Elenei Udrea, cu totul neobișnuită dat fiind că instituțiile nu se coordonează, de regulă, atât de bine.

Jurnalistul Ion Cristoiu e de părere că cineva a dat un ordin statului român să o elibereze pe Udrea până de Crăciun din închisoarea din Costa Rica, pentru că altfel nu prea se poate justifica „iuțeala” cu care s-au pus în mișcare instituțiile, în condițiile în care nu era o situație de criză. Elena Udrea, a mai spus jurnalistul, este un personaj foarte important al statului român, care știe foarte multe lucruri.

Operațiunea ar trebui să se intituleze eliberarea Elenei Udrea înainte de Crăciun ca să-și petreacă sărbătorile în libertate. Pentru eliberarea înainte de Crăciun s-a pus în mișcare o mașinărie de comunicare între instituții pe care n-am înțeles-o. Deci miercuri seara sunt eliberate de completul 2 prin suspendarea pedepsei câteva persoane. Elena Udrea era în judecata completului 3 și ei i se amână până pe 28 ianuarie deoarece DNA nu trimisese dosarul. Dimineață, joi, se duce avocatul, cere preschimbarea termenului, se pune ora 3, la ora 3 este suspendată pedeapsa, e trimis la tribunal. La ședință, procurorul DNA mai că nu era fan Elena Udrea. După asta, tribunalul retrăgându-i extrădarea, DNA putea să depună contestație. Sâmbătă, Tudorel Toader și o echipă erau la minister, au semnat actele, le-au trimis la MAE, care a trimis un curier diplomatic și de acolo a ajuns în Mexic. Nu am văzut o asemenea comunicare între instituții.

Și atunci am zis că ceva e în neregulă. Ori sistemul românesc birocratic a dovedit omenie, ori este o operațiune de genul o celulă de criză care a făcut să funcționeze perfect aceste instituții. 

Ipoteza mea, care s-ar putea să o supere pe Elena Udrea, e că cineva a dat ordin statului român ca Elena Udrea să fie eliberată până de Crăciun”, a spus jurnalistul Ion Cristoiu, potrivit antena 3.ro

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *