Skip to content
Politică

Ion Cristoiu, descumpănit de o declarație a lui Klaus Iohannis

Jurnalistul Ion Cristoiu face pe blogul personal o analiză a discursului susținut de președintele României cu prilejul celor 100 de zile de mandat, denumită „Potrivit lui Klaus Iohannis, pînă la el România n-a fost respectată și n-a avut credibilitate în lume!”.

Această afirmație a lui Klaus Iohannis l-a descumpănit pe jurnalist care subliniază că „dacă ținea neapărat să se laude cu ceva, să nu zicem noi, cîrtitorii, c-a luat salariul degeaba, Klaus Iohannis putea afirma că România și-a sporit respectul grație celor 100 de zile petrecute de el la Cotroceni”.

De asemenea, Cristoiu face o observație extrem de pertinentă: „Dacă a reînceput, înseamnă că putem vorbi de semne evidente oricui că acum România e respectată și e credibilă. Care sunt acele semne?”

„M-am luat cu alte lucruri și n-am scris despre un moment din Declarația de presă a lui Klaus Iohannis la Bilanțul a 100 de zile de președinție, Statement, cum i-ar zice americanii, din cadrul Conferinței de presă de la Cotroceni.

Polemizînd cu o  o ipoteză („Am auzit şi întrebarea: de ce face preşedintele atâtea vizite externe? De ce nu stă acasă, cu ochii pe televizor sau pe partide?”), Klaus Iohannis a prezentat drept rezultat al activității sale în plan extern:

„Nu cred că greşesc dacă afirm că în aceste 100 de zile România a reînceput să-şi dobândească respectul şi credibilitatea în marile capitale europene şi din lume.”

Pe mine cel puțin, care iau în serios orice vorbă a unui politician de top, iluzionîndu-mă că e deja încrustată pe Arcul de Trimf, m-a descumpănit formula: a reînceput să-și dobîndească.

Dacă ținea neapărat să se laude cu ceva, să nu zicem noi, cîrtitorii, c-a luat salariul degeaba, Klaus Iohannis putea afirma că România și-a sporit respectul grație celor 100 de zile petrecute de el la Cotroceni.

El a zis însă că România a reînceput să-și dobîndească respectul și credibilitatea după cele 100 de zile.

Aserțiunea ridică mai multe întrebări inevitabile:

Dacă a reînceput, înseamnă că a fost un moment cînd s-a oprit. Cînd a fost acesta? La 23 august 1944? În decembrie 1989? În decembrie 2004?

Pînă la Klaus Iohannis, s-a întins o lungă perioadă în care România n-a avut în lume nici respect, nici credibilitate. Cît a durat perioada asta? Cum s-a manifestat lipsa de respect și credibilitate a României în această perioadă?

Dacă a reînceput, înseamnă că putem vorbi de semne evidente oricui că acum România e respectată și e credibilă. Care sunt acele semne?

Deși mi-am bătut capul să pricep ce-a vrut să spună Klaus Iohannis cînd a zis că „în aceste 100 de zile România a reînceput să-şi dobândească respectul şi credibilitatea în marile capitale europene şi din lume”, n-am reușit decît să exprim în scris niște nedumeriri.

Dvs. care sunteți mai pătrunzători decît mine cînd e vorba de producțiile lui Klaus Iohannis, ce credeți c-a vrut să zică?”, a scris Ion Cristoiu.

Sursa foto: stareapresei.ro

2 comentarii la “Ion Cristoiu, descumpănit de o declarație a lui Klaus Iohannis

  1. gainile acelea care nasc pui vii??daca da, duceti ceva oua si lui Santa klaus,ca de craciun sa aiba si el citiva „pui”vii ,nu morti de politica pasilor mari spre prograsul tarii in 100 de zile!!!?

  2. Eu cred ca a vrut sa spuna ca dupa o perioada asa de lunga decind este presedinte, dupa asa de multe vizite, ospete, paranghelii si intilniri la Palat, la Sibiu, la iarba verde, la prieteni etc, a venit timpul sa discutam serios despre al doilea birou la Cotroceni pentru “prima doamna” a Romaniei. Avind in vedere activitatea fructuoasa desfasurata pina acum se simte ostenit daca nu extenuat si simte nevoia de ajutor.
    In ce priveste respectul pentru o tara este cale lunga pina sa-l obtii. Cu binomul in plina activitate de incatusare, cu cheitele lui Basescu functionind la turatie maxima si cu oamenii lui Basescu pusi in functii cheie, numai de respect o sa ne umplem de jos pina la buric. Mai sus trebuie så ai snagå.
    Såracul nostru ficus, o gindi el cind citeste de pe fituicile ålea.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *