Skip to content
Politică

Ion Cristoiu, dezlănțuit la adresa RealitateaTV: „Televiziune de partid”

Jurnalistul Ion Cristoiu publică astăzi pe blogul său un editorial dojenitor la adresa Realitatea TV, post unde este colaborator permanent la emisiunea „Jocuri de Putere” alături de realizatorul Rareș Bogdan.

„Constat cu uluire că Realitatea Tv, devenită televiziune de partid, a titrat: Mii de oameni în stradă pentru ”alegeri libere”. Cum adică, Bogdan Rareș, alegerile din primul tur n-au fost libere?!

Jurnalistul este de părere că mitingurile din toată țara care au avut loc sâmbătă seară au fost „o manifestare de tip civic transformată într-o manifestare de tip electoral”:

„Sub acest semn am salutat inițiativa de pe rețelele de socializare de a se organiza mitinguri de protest în mai multe orașe ale țării împotriva refuzului de a înființa noi secții de votare în străinătate.

Și atunci cînd, tot pe rețelele de socializare s-au organizat demonstrațiile din Piața Universității, am observat că aceste acțiuni nu cer ceva concret, precis, astfel încît Guvernul sau Puterea în general să răspundă concret. La mitingurile din Piața Universității, se cerea de toate: de la demisia Guvernului Ponta pînă la dispariția întregii clase politice.

La fel s-a petrecut și cu demonstrațiile de protest de sîmbătă seara, exagerate electoral de site-urile și televiziunile puse în slujba ACL.
Locul unor revendicări precise – demisia lui Titus Corlățean și înființarea de noi secții de votare în străinătate – l-au luat lozincile de tip electoral.
O manifestare de tip civic s-a transformat – din motive pe care le dibui – într-o manifestare de tip electoral.

Ion Cristoiu mai crede că prezența, aseară, în Piața Universității a Monicăi Macovei a fost nepotrivită:

„Parcă a confirma acest adevăr, la demonstrația de la București a apărut și s-a dat în stambă și Monica Macovei. Monica Macovei a pierdut însă usturător în primul tur. Nu mi se pare corect ca un candidat perdant în primul tur să se lipească de o manifestare civică”.

4 comentarii la “Ion Cristoiu, dezlănțuit la adresa RealitateaTV: „Televiziune de partid”

  1. Saracul–MAESTRU– a intrat in cerc .Partizanatul politic din partea jurnalistilor , se practica in toate tarile civilizate . *comunistul cubanez *–a sarit in multe barci– APE TULBURI .

  2. Nu zau! Chiar crezi ca manifestarile au fost….CIVICE ? Au fost comandate, organizate si……platite bine de PPE prin reprezentati cu grija alesi dintre cei basisti….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *