Skip to content
Politică

Ion Cristoiu oferă argumentele pentru care ar fi nevoie de revenirea lui Crin Antonescu și lansează un atac dur la adresa lui Iohannis, Predoiu și Gorghiu

După ce fostul președinte al liberalilor Crin Antonescu a oferit un interviu la B1 TV, în care a oferit o serie de puncte de vedere tranșante privind relația dintre politică și justiție, Ion Cristoiu explică înttr-un editorial pentru evz.ro de ce este nevoie, mai mult ca niciodată, de prezența fostului lider al liberalilor în spațiul public.

Pornind de la interviul acordat de Crin Antonescu lui Dan Andronic, Cristoiu consideră că “e prima intervenție a unui politician în dezbaterea actuală cu avantajele unei personalități care posedă o viziune coerentă asupra lumii”.

“Interviul acordat de Crin Antonescu ne-a făcut să ne amintim de spectacolele de inteligență și cultură care erau conferințele de presă și interviurile lui Crin Antonescu. Văzînd cine i-a luat locul – rațe mecanice, precum Klaus Iohannis, oportuniști, precum Cătălin Predoiu, cepe degerate precum Alina Gorghiu sau forfîrliciști precum Victor Ponta – nu poți să nu-ți spui: E nevoie mai mult ca niciodată de Crin Antonescu!”, scrie Cristoiu în editorialul pentru evz.ro.

Jurnalistul mai adaugă faptul că fostul lider al liberalilor a a surprins magistral păcatul de fond al liderilor politici de azi în mult controversata temă a Justiției.

“Supremația Parlamentului, conducerea României de către clasa politică, și nu de către sergenții majori mesianici fără s-o știe, apărarea libertăților individuale în fața tendințelor de a folosi lupta împtoriva corupției pentru abuzuri staliniste sînt adevăruri care trebuie spuse deschis de cei care cred în ele. Victor Ponta întruchipează perfect tipul politicianului care umblă cu fofîrlica. El ar vrea ca lucrurile să se schimbe, dar, dacă s-ar putea, să le schimbe alții pentru el, el continuînd să fie preocupat de apărarea propriei persoane”, a mai notat Cristoiu.

De asemenea, jurnalistul conchide într-o notă dură și precizează: ”Văzînd cine i-a luat locul (n.r.: referindu-se la Crin Antonescu) – rațe mecanice, precum Klaus Iohannis, oportuniști, precum Cătălin Predoiu, cepe degerate precum Alina Gorghiu sau forfîrliciști precum Victor Ponta – nu poți să nu-ți spui: E nevoie mai mult ca niciodată de Crin Antonescu!.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *