Skip to content
Politică

Ion Cristoiu se ia in piept cu „prietenul” Striblea. Dragnea, mărul discordiei

Ion Cristoiu a scris un nou articol pe blogul personal, referitor la dosarul de corupție al lui Liviu Dragea care, potrivit jurnalistului, ar fi „ ținut de DNA în sertare, la dospit!”

Cristoiu face comentarii dure la adresa lui Cătălin Striblea si al lui Bogdan Chireac, la care se referă ca la un „lingător de clanță la biroul lui Victor Ponta în urma unor declarații pe care aceștia le-ar fi facut și care îl vizează direct. Prin urmare, jurnalistul Ion Cristoiu a dezvăluit în ce circumstanțe a scris materialul despre Dosarul cu care Liviu Dragnea e șantajat, exemplificând cu știri apărute la vremea respectivă despre dosarul cu pricina.

S-a dat Ordin pe Unitate: Nici un cuvînt despre Dosarul de corupție al lui Liviu Dragnea ținut de DNA în sertare, la dospit!
Pe blogul zis și personal, Cătălin Striblea insinuează că aș fi un fel de unealtă a lui Victor Ponta în bătălia Liviu Dragnea prin publicarea documentelor despre dosarul disjuns în 8 decembrie 2014 de către DNA și lăsat în sertarele Codruței Kovesi, la dospit pentru vremuri precum cele de acum, cînd e nevoie de un șantajat precum liderul PSD de Teleorman pentru a destabiliza PSD.

Ca de obicei, confundînd persoanele, mă așteptam ca gazetarul Cătălin Striblea să purceadă la o investigație pentru a vedea cum de a fost posibil ca unul dintre cele mai grele dosare de corupție la nivel înalt să zacă la DNA de șase luni, în timp ce dosarele celor care contravin intereselor mafiote ale Binomului SRI-DNA sar din sertare ca țînțarii.

Evident, ca unul dintre cei care pierd timp și energie venind pe gratis la emisiunea lui, aveam dreptul de bun simț să fiu sunat de Cătălin Striblea și întrebat de unde am documentele.
Dat fiind că și un alt pînă mai ieri lingător de clanță la biroul lui Victor Ponta – Bogdan Chireac – sugerează o lucrătură asemănătoare din partea mea, mă văd obligat să dezvălui felul în care am scris pe cristoiublog.ro materialul despre Dosarul cu care Liviu Dragnea e șantajat.

Marți dimineața, în timp ce eram la BAR, m-a sunat Victor Ciutacu pentru a mă ruga să intervin la emisiunea sa de seară în chestiunea Liviu Dragnea – Coadă de topor, pentru că el are documente care vorbesc de un dosar al lui Liviu Dragnea la DNA în cazul Alina Bica.

Nu știam ce documente are Victor Ciutacu.
Știam însă c-a dat posibilitate avocatei Alinei Bica s-o apere pe post într-o perioadă cînd nimeni din presă nu catadicsea să publice – potrivit normelor gazetărești elementare – și punctul de vedere al acuzatei, nu numai punctul de vedere al acuzatorului.

Îmi aminteam însă de scandalul produs în decembrie 2014 de Robert Turcescu prin publicarea pe blog a Ordonanței de disjungere a unor fapte de corupție în care era implicat și Liviu Dragnea. Pentru că Ordonanța de referea și la Elena Udrea, la vremea respectivă, am crezut că scurgerea în presă ținea de un nou efort al DNA de a o înnegri pe Elena Udrea. Am și scris despre asta pe Evz.ro.

În vederea emisiunii în care urma să intervin, am căutat documentele de care mă folosisem în decembrie 2014.
Am găsit și am recitit știrile apărute în presă la vremea respectivă despre Dosarul disjuns.

Iată cîteva.
Duminică, 14 decembrie 2014, Hotnews, pe post de gazetă de perete de întreprindere a Binomului, scria în legătură cu dosarul disjuns:
„Alina Bica este cercetata de procurorii DNA intr-un nou dosar, disjuns din cel in care fosta sefa a DIICOT este arestata preventiv, au declarat surse judiciare. Sursele au precizat ca Alina Bica este suspectata ca ar fi luat ca mita 3,5 milioane de euro prin intermediari de la omul de afaceri Ioan Niculae, pentru a tergiversa dosarul in care acesta este cercetat. Aceleasi surse au afirmat ca in dosar apar nume importante, printre care Liviu Dragnea si Ovidiu Tender.”

Agerpres din 15 decembrie 2014 scria:
„Procurorii DNA efectuează cercetări într-un dosar disjuns din cel în care fosta șefă a DIICOT Alina Bica a fost trimisă în judecată și în care apar numele oamenilor de afaceri Ovidiu Tender, Ioan Niculae și al ministrului Liviu Dragnea.”

Agerpres din 14 decembrie 2014 scria:
„Premierul Victor Ponta a declarat, duminică seară, că nu are informații oficiale cu privire la implicarea președintelui executiv al PSD, Liviu Dragnea, în dosarul Bica, însă, a precizat că, dacă se va începe urmărirea penală împotriva acestuia, Dragnea se va retrage din Guvern.”

Ce mi-au spus aceste articole?
Că a existat un nou Dosar pentru Alina Bica, disjuns din Dosarul ARNP, un dosar care a trezit și reacția lui Victor Ponta, dar despre care nu s-a mai aflat nimic ulterior.
Al doilea dosar, cel în care Alina Bica a fost trimisă în judecată pe 25 februarie 2015 a luat din Ordonanța de disjungere doar un singur punct – cel referitor la relația cu Ovidiu Tender.
Ordonanța spunea însă despre punctul 3, dedicat implicării lui Liviu Dragnea, că:
„Prin ordonanţa din 15.10.2014 – dosar 446P/2013 s-a dispus în această cauză începerea urmăririi penale in rem cu privire la săvîrşirea infracţiunilor de luare de mită prev. de art. 289 alin. 1 din C.pen. rap. la art. 6 din Legea 78/2000 cu aplic. art. 7 lit. b din legea 78/2000, dare de mită, prev. de art. 290 din C.pen. rap. la art. 6 din Legea 78/2000, favorizarea făptuitorului, prev. la art. 269 alin 1 C.pen., spălare de bani, prev. şi pedepsită la art. 23 alin 1 lit a) din Legea 656/2002.”

Așadar, urmărirea penală in rem în Dosarul Liviu Dragnea a fost declanșată pe 15 octombrie 2014.
De la deschiderea anchetei au trecut nu 7 șapte, ci 9 luni!

Înainte de a interveni în direct, am urmărit materialul prezentat de Victor Ciutacu, constînd în fragmente din Referatul de începere a urmăririi penale in rem.
L-am rugat pe Victor Ciutacu să publice pe site-ul România Tv fragmentele prezentate în emisiune.
Am alcătuit pe baza lor, a Ordonanței și a știrilor din presă, materialul publicat pe cristoiublog.ro marți, 14 iulie 2015 sub titlul Relația cu Alina Bica – Dosarul cu care Liviu Dragnea e șantajat de Binomul SRI-DNA.

Știm cu toții că există în presa noastră persoane care și-au făcut o mîndrie din a fi considerate Apostoli ai luptei împotriva corupției.
Ce material mai bun pentru a denunța corupția la nivel înalt putea fi decît Ordonanța de disjungere din 8 decembrie 2014 și fragmente din Referatul de începere a urmăririi penale in rem în cazul Liviu Dragnea. Un lider al PSD, fost vicepremier, denunțat pînă acum de toți Apostolii luptei împotriva corupției drept un Bandit – Liviu Dragnea – era implicat într-o afacere de corupție cu fosta șefă a DIICOT, Alina Bica.

Și Liviu Dragnea și Alina Bica au fost în ultimele luni ținte vii ale site-urilor, televiziunilor și ziarelor care se pretind a fi în prima linie a luptei împotriva corupției.
Vă mai reamintiți cîte scatoalce am primit de la Apostolii luptei împotriva Corupției, pentru că am atacat subțirimea dosarului lui Liviu Dragnea în cazul Referendumului.
Cum îl aperi pe marele Corupt? Ești o slugă a borfașilor! Ești un spălător de cadavre!

Au apărut acum documente zdrobitoare despre un dosar de corupție în care sunt implicați Liviu Dragnea și Alina Bica.
Ați citit cumva undeva vreun cuvînt al Apostolilor despre acest Dosar?
Firește că nu.

Dacă ar fi scris despre el, Apostolii ar fi trebuit să se întrebe de ce-l ține DNA de 9 luni fără să facă vreo cercetare.
Dacă ar fi scris despre el, Apostolii ar fi trebuit să-l denunțe pe Liviu Dragnea. Liviu Dragnea nu mai e coruptul de acum lună în urmă. Liviu Dragnea e un erou prin lupta pe care o duce împotriva lui Victor Ponta.
Se tot invocă așa numitul Ordin pe Unitate, înțelegîndu-se prin asta ordinul despre ce să se scrie și să nu se scrie transmis de Binomul SRI-DNA Rețelei sale din presă alcătuite din ofițeri acoperiți, patroni de presă și jurnaliști șantajați cu dosare.

Vreți să vedeți ce site-uri, ce televiziuni, ce ziare au primit Ordin pe Unitate să nu sufle un cuvînt împotriva Eroului Liviu Dragnea?
E foarte simplu.
Vedeți site-urile, citiți ziarele, urmăriți activitatea unor jurnaliști bănuiți a fi ofițeri acoperiți și emisiunile televiziunilor finanțate sau șantajate de Poliția politică a Președinției.
Veți descoperi că n-au suflat o vorbă de Dosarul Liviu Dragnea-Alina Bica.”, a scris Ion Cristoiu pe blog.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *