Ion Cupă, candidatul PMP la președinția CJ Mehedinți, consideră că astăzi județul este unul asistat de guvern, la 1 leu colectat local fiind nevoie de alți 2, 14 lei infuzie de la bugetul central.
”Gestionarea corectă a banilor publici, atragerea investițiilor străine directe, absorbția într-o rată mare a banilor europeni pot reconfigura situația economică a județului si scoaterea lui din starea de dependență de guvern”, apreciază Ion Cupă, candidatul PMP la conducerea CJ Mehedinți.
Acesta consideră că introducerea economiei circulare pe scară largă în județ (unde la acest moment colectarea selectivă este inexistentă!) ar crea o stimulare economică masivă.
VIDEO. Florin Cîţu, despre tragedia de la Victor Babeş: Va fi o anchetă transparentă şi cei vinovaţi vor răspunde
100 de zile de guvernare USRPLUS: nicio promisiune respectată!
Explicațiile lui Raed Arafat după tragedia de la ”Victor Babeș”: În jurul orei 16:25, presiunea a crescut brusc, iar aparatele s-au oprit. Personal, am aflat după ora 17.00
Ministrul Sănătății, un nou gest sfidător la adresa lui Cîțu: a postat pe Facebook despre tragedia de la Victor Babeș, chiar în timp ce premierul dădea declarații
Tensiunile din coaliție cresc, iar varianta refacerii USL nu mai pare atât de incredibilă. Ștefureac: Am mai văzut în România coabitări imposibile
”România are alocați 24 de miliarde de euro pentru obiective de mediu.Introducerea economiei circulare în Mehedinți ar aduce o parte a acestor bani în economia locală, ceea ce ar crea locuri de muncă bine plătite si oportunități de profituri pentru antreprenori în acelșsi timp cu atingerea obiectivului central, acela de combatere masivă a poluării.”
Am voința și știința să introduc economia circulară peste tot în județul Mehedinți. Deșeurile nu sunt reziduuri ci resurse valoroase care pot produce bani și locuri de muncă printr-o gestiune competitivă. Acest lucru înseamnă in primul rând investiții în instalații și sisteme performante de reciclare. Înseamnă în același timp o constientizare profundă la nivelul UAT-urilor că povara deșeurilor poate fi transformată într-o mare oportunitate economică. Și mai înseamnă o cultură a economiei circulare difuzată și asumată de toate categoriile sociale.
Gândiți-vă, spre exemplu, doar la faptul că am putea colecta toate resturile din grădinile gospodariilor (frunze, crengi, iarbă tăiată, coceni etc) si în loc să le dăm foc le-am transforma în compost pe care l-am putea folosi ca îngrășământ pentru ferme, cu care am putea renatura maluri de râuri, parcuri, zone verzi distruse etc.
Din calculele specialiștilor pe care îi consult reiese clar că in judetul Mehedinti am putea crea cca. 3000 de locuri de muncă bine plătite in urmatorii 4 ani în această industrie a reciclării iar cifra de afaceri în sector ar putea ajunge la zeci de milioane de euro.
De ce să mai întârziem pe acest drum? E timpul să facem lucrurile să meargă!”, conchide candidatul PMP la funcția de președinte al CJ Mehedinți.