Skip to content
Politică

Ion Cupă, vicepreședinte PMP: „Piețele trebuie redeschise. Pot fi create condiții de siguranță similare celor din supermarketuri”

Facebook/ion cupa
" "

Ion Cupă, vicepreședinte PMP și candidatul PMP Mehedinți la Camera Deputaților spune că piețele trebuie redeschise și sunt necesare „condiții de siguranță similare celor din supermarketuri”

 „Am fost mereu împotriva dublului standard. Și în privința subvențiilor acordate pentru fermierii români în raport cu cei din Vest. Și în privința calității produselor comercializate pe piața din estul Europei în raport cu piața vest europeană. Și în modul de alocare a banilor europeni.

" "
" "

Dublul standard trebuie evitat și în privința abordării piețelor vs supermarketuri din perspectiva urgențelor de siguranță sanitară. Dacă supermarketurile sunt deschise și piețele acoperite trebuie să fie deschise. Marile lanţuri de supermarketuri nu trebuie favorizate în detrimentul micilor producători agricoli din România. Micii producători agricoli nu sunt cerșetori care cer milă publică etalându-și produsele pe trotuar. Munca lor trebuie tratată cu Respect.

Noi PMP, ne disociem total de contestarea la CCR a legii privind redeschiderea piețelor. Este o eroare care trebuie rapid îndreptată”, spune acesta.

Mai mult, liderul PMP oferă și „5 motive de necontestat pentru ca Guvernul să deschidă piețele”:

„Primul, evitarea discriminării micilor producatori în raport cu marile corporații din zona de retail.

Al doilea, protejarea mărfurilor și a celor care își vând marfa în condițiile temperaturilor sub zero grade și a creșterii precipitațiilor.

Al treilea, limitarea riscului de infectare cu Sars Cov 2  care este mult mai mare în frig, în plin sezon al virozelor.

Al patrulea, protejarea cumpărătorilor români care sunt nevoiți fie să renunțe la cumpărarea de produse curate românești din piețe, fie să le achiziționeze în condiții total nepotrivite, riscante pentru propria lor sănătate.

Al cincilea, încurajarea producătorilor să-și continue munca, investițiile pentru producții viitoare.

PMP cere guvernului, dincolo de legea promovată la Parlament și contestată acum la CCR, s dispună redeschiderea piețelor acoperite.Închiderea lor aduce mai multe prejudicii decât beneficii!

PMP va încuraja în continuare românii, așa cum a făcut-o întotdeauna, să cumpere produse românești curate și de bună calitate.

Vom cere viitorului guvern să investească mai mult în dezvoltarea economiei agricole. Apă gratuită pentru fermieri, centre de colectare produse lactate, legume, fructe (inclusiv fructe de pădure) zarzavaturi, extinderea ajutorului de minimis și la alte culturi, granturi și fiscalitate scăzută pentru agricultura ecologică sunt câteva măsuri de urgență pe care PMP le va impune pe agenda viitorului guvern”, spune acesta.

 

 

 

 

 

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *