Skip to content
Politică

Ion Diniță se apără în fața colegilor. Ce le transmite înainte de vot

Deputatul PC Ion Diniță, urmărit penal în dosarul lui Aristotel Căncescu, ar putea afla luni dacă colegii săi încuviințează cererea procurorilor DNA de ridicare a imunității.

Ion Diniță a declarat în plenul Camerei Deputaților că procurorii DNA ar putea să ceară ca măsură preventivă controlul judiciar, însă au cerut arestul preventiv.

”Pentru urmărirea penală nu este nevoie de niciun raport sau vreo comisie Juridică. Vă informez că deși se poate lua măsura controlului judiciar, aceasta nu a fost luată. Dacă măsura nu a fost necesară de ce ar fi necesară măsura arestului preventiv? Nu reprezint niciun pericol public. Mi se reproșează fapte petrecute în perioada în care nu eram parlamentar. Aceste fapte constau în semnarea a două acte adiționale prin care se ajutau două contracte la o firmă la care eram administrator. Deputații și senatorii pot fi trași la răspundere. Pe numele meu a început urmărirea penală”, a declarat Ion Diniță.

 Deputatul PC Ion Dinita este cercetat pentru complicitate la abuz in serviciu si dare de mita in dosarul lui Aristotel Cancescu, dupa ce Consiliul Judetean Brasov ar fi fost prejudiciat, in urma platilor nelegale facute firmei parlamentarului, cu peste 7,6 milioane de euro.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *