Skip to content
Politică

Ion Iliescu: Am aflat cu profund regret vestea morţii lui Oliviu Gherman. I-am apreciat întotdeauna calmul şi deschiderea spre dialog

psnews.ro

Fostul preşedinte Ion Iliescu a precizat că a aflat cu profund regret vestea morţii lui Oliviu Gherman, fost preşedinte al Senatului şi al FDSN.

El a mai spus că a lucrat acesta aproape două decenii pentru a construi şi consolida un partid de stânga, social-democrat, şi a apreciat mereu calmul şi deschiderea acestuia spre dialog, modul în care ştia să îşi asculte interlocutorii.

Am aflat cu profund regret vestea morţii lui Oliviu Gherman, fost preşedinte al Senatului şi al FDSN,  om politic de înaltă ţinută morală,  om de stânga, cu principii de la care nu a abdicat.

Membru al Consiliului Frontului Salvării Naţionale, a contribuit la definirea viitorului democratic al României ieşite din comunismul ceauşist”, a scris Ion Iliescu marţi pe blogul personal.

Fostul şef al statului a făcut o trecere în revistă a contribuţiei aduse de Oliviu Gherman.

„Am lucrat împreună aproape două decenii pentru construirea şi consolidarea unui partid de stânga, social-democrat, în România, un partid care să ducă mai departe valorile şi idealurile Revoluţiei Române.

A contribuit, în funcţiile de reprezentare pe care le-a deţinut, la definirea cadrului constituţional şi la adoptarea noului cadru legal, care să permită revenirea României în concertul naţiunilor europene, şi apoi integrarea ţării noastre în Uniunea Europeană şi în NATO.

Este unul dintre politicienii care au contribuit decisiv la succesul Consensului de la Snagov, care a pregătit România pentru aderarea la Uniunea Europeană”, a completat Iliescu.

El a mai spus că i-a apreciat întotdeauna „calmul şi deschiderea spre dialog, felul în care ştia să-şi asculte interlocutorii”.

Om de ştiinţă, fizician, profesor universitar, a adus în politică ceva din rigoarea, dar şi din deschiderea spre nou, specifice domeniului în care s-a format şi afirmat profesional.

A fost un exemplu pentru o întreagă generaţie de oameni de stânga, care au găsit în Oliviu Gherman un model şi un sprijin.

Am pierdut un prieten şi un camarad în efortul nostru de reconstrucţie democratică a României, pentru modernizarea ei, pentru afirmarea stângii moderne într-o ţară care se confruntă şi acum cu sărăcia şi cu inechităţile economice şi sociale.

Dumnezeu să-l odihnească! Transmit sincerele mele condoleanţe familiei lui Oliviu Gherman”, a conchis Ion Iliescu.

Oliviu Gherman a decedat la vârsta de 90 de ani, anunţul fiind făcut marţi de fostul premier Adrian Năstase pe blogul personal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *