Skip to content
" "
Politică

Ion Iliescu iese din ascunziş în dosarul Revoluţiei: Nu consider sănătos…

Ion Iliescu (primul preşedinte al României post-comuniste) iese din ascunziş. Cum stau lucrurile cu dosarul Revoluţiei din decembrie 1989.

Într-un comunicat publicat, sâmbătă, pe blog, Iliescu scrie că nu consideră sănătos, nici pentru actul de justiție, nici pentru viața politică, transformarea într-un spectacol mediatic a declaraţiilor făcute de el pe acest subiect de-a lungul timpului.

„Doresc să fac câteva precizări legate de aparițiile mele în spațiul public, în ultimele zile:

  1. Nu am acordat niciun interviu, niciunui jurnal și niciunei televiziuni, în ultima vreme. Ce au prezentat-sau vor să prezinte-televiziunile de știri, sau televiziunea publică, sunt materiale de arhivă. Ca urmare ele pot fi prezentate doar abuziv drept răspunsul meu la reluarea cercetărilor într-un dosar ce privește evenimente din urmă cu 26 de ani. Oricum poziția mea față de acele evenimente nu s-a schimbat în acest timp, ea este publică, și bazată pe fapte concrete, nu pe fanteziile unora sau altora.
  2. Aș dori ca, atunci când astfel de materiale sunt reluate, respectivele instituții de presă să facă precizările de rigoare în legătură cu momentul, și contextul, în care s-au realizat acele înregistrări, sau emisiuni în direct, pentru corecta informare a publicului.
  3. Nu consider sănătos, nici pentru actul de justiție, nici pentru viața politică, transformarea lor în spectacol mediatic. Ca urmare nu am intenția să fiu actor în acest spectacol. Mă voi exprima public pe marginea unor subiecte doar atunci când voi crede că acest lucru se impune, și o voi face fără a privilegia o instituție de presă sau alta., transmite postarea.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *