Skip to content
Politică

Ion Iliescu, MENTORUL lui Dragnea. CULISELE unor întâlniri de taină EXCLUSIV

În pofida numeroaselor probleme pe care le are în justiţie, fostul preşedinte Ion Iliescu (inculpat pentru infracţiuni contra umanităţii) este racordat trup şi suflet, încă din vara lui 2016,  la cele mai importante şi mai controversate decizii luate la vârful PSD, chiar prin intermediul lui Liviu Dragnea, care obişnuieşte să-l viziteze deseori la biroul din Primăverii, pentru a-i cere sfaturi şi pentru a-l ţine la curent cu cele mai recente evoluţii petrecute în formaţiunea pe care a ctitorit-o.

Potrivit surselor Psnews, Dragnea se foloseşte de numele lui Iliescu (preşedintele de onoare al social-democraţilor), în cadrul războiului intestin din PSD, în aceeaşi manieră în care rivalul său oficial, Victor Ponta, flutură susţinerea ex-premierului Adrian Năstase, care s-a alăturat (declarativ) contestatarilor actualului şef.

„Dacă e marţi, e Iliescu!”

Sursele citate ne-au precizat că, de regulă, Dragnea îl vizitează pe Iliescu în zilele de marţi, în biroul din Primăverii, unde discută cele mai fierbinţi teme ale actualităţii politice. „Dacă e marţi, e Iliescu!”, ne-a dezvăluit, amuzat, un vicepreşedinte PSD. Semn că Liviu Dragnea a reuşit să cimenteze un „pod” peste generaţiile FSN-PSD, Ion Iliescu s-a tot făcut remarcat în spaţiul public, prin numeroase declaraţii (emise în momente-cheie) de susţinere a şefului PSD. Bunăoară, Iliescu l-a sprijinit pe Dragnea atât în timpul războiului cu Zgonea (când teleormăneanul a preluat întreaga putere din partid, prin decapitarea celui din urmă), cât şi în timpul monstruosului scandal stârnit de trecerea Ordonanţei 13, când a găsit de cuviinţă să-i catalogheze pe cei 600.000 de protestatri drept „anarhişti” incitaţi de preşedintele Klaus Iohannis.

Sfetnicul lui Dragnea

Potrivit aceloraşi surse, Dragnea i-a solicitat diverse sfaturi lui Iliescu şi cu ocazia elaborării programul de guvernare al PSD, dar şi în contextul trecerii controversatei Ordonanţe 13, care a suscitat numeroase dezbateri şi scenarii cu trimitere la începutul anilor ’90, când Iliescu a trebuit să ţină piept, la fel ca Dragnea, unor ample proteste stradale.

„Pupilul” Şerban Nicolae

De altfel, Ion Iliescu este la curent cu toate jocurile de glezne ale PSD referitoare la o mult dorită modificare a Cadourilor penale, în condiţiile în care senatorul Şerban Nicolae (şef al Comisiei juridice şi artizan al amendamentelor menite să graţieze personaje condamnate pentru fapte de corupţie) nu este nimic altceva decât ultimul produs politic marca Iliescu, întreaga sa ascensiune beneficiind de sprijinul deplin al acestuia.  

Mentorul Iliescu

Dovadă că îl consideră pe Ion Iliescu un fel de mentor, Dragnea l-a dat drept exemplu, luni, cu prilejul discursului de celebrare a împlinirii a 151 de ani de la înfiinţarea Academiei Române. „În 2003-2004, domnul preşedinte Iliescu a coordonat, a patronat elaborarea unui document – Strategia de dezvoltare durabilă a României pe următorii 25 de ani. După alegerile din 2004, acel document nu a mai fost găsit folositor şi util pentru România. Au mai trecut 13 ani, 13 ani în care România ar fi putu să avanseze, să se dezvolte în cadrul unui plan strategic, o viziune, o coerenţă în care fiecare decident din statul Român să ştie că în fiecare an se pune o cărămidă, o piatră la temelia dezvoltării durabile a acestei ţări, practic, la viitorul României”, a perorat şeful PSD. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *