Skip to content
Politică

Ion Iliescu vorbește despre atacurile de la Bruxelles: „Oricine poate fi ţintă”

Fostul preşedinte al României, Ion Iliescu, aflat, joi, la Ambasada Belgiei la București pentru a scrie în cartea de condoleanţe deschisă de misiunea diplomatică, a făcut o serie de dezvăluiri în ceea ce privește posibilitatea ca România să fie ținta unui atac terorist.

Astfel, Ion Iliescu a susținut că „Oricine” poate fi ținta atacurilor islamiștilor, nici România nu fiind, așadar, „ocrotită”.

”Oricine poate fi ţintă. Sperăm să fim mai à côté puţin, nu ne aflăm în calea marilor valuri de migraţie spre Vestul Europei. Fiind un nivel mai coborât de dezvoltare economică, prezentăm mai puţin interes pentru asemenea valuri de imigranţi, dar oricum suntem cu toţii confruntaţi cu aceeaşi situaţie şi solidaritatea tuturor este elementul care ne poate ajuta împotriva acestui fenomen mârşav şi murdar”, a declarat fostul președinte Ion Iliescu, potrivit News.ro

Mai mult, Ion Iliescu a declarat că terorismul este un fenomen care afectează nu numai ţările în care au loc atentate.

”Belgia a devenit teritoriul acestei desfăşurări de ură, sentimente primitive, dar toţi suntem afectaţi de aşa ceva şi apreciez sentimentul de solidaritate care se manifestă puternic în întreaga Europă, pentru că este singurul sentiment şi singura poziţie necesară în asemenea momente. Facem front comun împotriva forţelor oarbe, teroriste, întunecate care aduc în societate şi discordie, şi stare de încordare neîncetată. Trebuie să depăşim asemenea momente şi asta numai printr-o solidaritate umană activă o putem face”, a spus Iliescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *