Skip to content
Politică

Ion Marcel Vela, ministrul desemnat pentru Afaceri Interne: Vrem să desecretizăm dosarul 10 august

Inquam Photos / Octav Ganea

UPDATE: 15.14

Ministrul desemnat pentru Afaceri Interne a primit aviz pozitiv cu 17 voturi ”pentru” și 10 voturi ”împotrivă”.

—————————————————————————————————————————————-

Ion Marcel Vela, ministru desemnat pentru Afaceri Interne, a declarat în fața comisiilor de apărare din Parlament că vrea să desecretizeze dosarul care privește ancheta din 10 august.

El le-a spus parlamentarilor că vrea să reorganizeze Poliția Română, să organizeze concursuri pentru funcțiile de conducere și să crească numărul de polițiști prezenți în stradă. De asemenea, mininistrul desemnat vrea să modifice statutul polițistului, informează hotnews.ro.

Întrebat despre dosarul anchetei privind evenimentele din 10 august, Vela a spus că el, la fel ca toți colegii dvs din comisiile de resort din Camera Deputațlor și Senat, care au avut ceritficat ORNIS și au văzut dosarul, au văzut că nu sunt secrete extraodinare.

”Faptul că se ține secretizat creează o neîncredere a populației fata de Poliție și alte instituții. Tocmai pentru a crea o încredere a populației acest raport trebuie desecretizat și există soluții- blurarea numelor polițiștilor politiștilor. Românii să aibă încredere că în 10 august s-au întîmplat lucruri corecte sau mai puțin corecte. Pentru a reabilitata în ochii lumii Jandarmeriei, care este o instituție serioasă, iar acum jandarmeria are o pată”, a spus Vela.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *