Skip to content
Politică

Ion Țiriac le răspunde mârlanilor care îl acuză de afaceri necurate în dosarul EADS

Prezent in emisiunea „Jocuri de putere”, luni seară, de la postul Realitatea TV, fostul tenisman si omul de afaceri Ion Tiriac a vorbit despre criza politica din Romania, despre ploaia de arestari pornita asupra marilor nume din politica precum si despre recuperarea prejudiciilor din coruptie. Tiriac nu a ezitat sa discute cu placere și să se laude cu colectia sa impresionanta in care se numara sute de masini luxoase.

Totodata, omul de afaceri a fost incurajat sa vorbeasca despre un subiect mai spinos, dosarul EADS. In presa au aparut mai multe articole in care se zvoneste ca Tiriac ar fi implicat in cel mai mare dosar de corupţie din România, în care apare și numele copreședintelui PNL Vasile Blaga.

Contractul pentru securizarea frontierelor României a fost atribuit concernului EADS fără licitaţie, prin hotărâre de guvern, în august 2004, la o valoare de aproape un miliard de euro. Intrebat de jurnalistul Rareș Bogdan dacă a primit bani in acest caz, Ion Tiriac a negat vehement presupozițiile:

„Domnule, nu am luat nici in ziua de astazi, era Blaga ministru de Interne. Mi-am permis sa ii dau si un telefon: înteleg ca am o factura, inteleg ca am de dat 24 de milioane, nu stiu daca e cu TVA sau fara. Domnul Tiriac, lasa-ma in pace, m-au omorat astia, le-am spus ca n-am nimic.”, a dezvăluit Țiriac o convorbire mai veche cu Vasile Blaga pe când era ministru al Internelor.

„Revenind inapoi, cum isi permite cineva care are 5 grame de minte sa vorbeasc despre o o treaba din asta? Unu,  EADS e o companie enorma, pe vremea aia apartinea lui Jean-Luc Lagardère, 27-28% apartinea lui Mercedes. Deci ce legatura am eu cu habar n-am ce se face la frontiera. Nu m-a interesat, n-am nevoie, n-am avut nevoie nici atunci pe 2 ianuarie 1990. Eu mi-am facut bani in sport. Am venit cu ei, am fost prima banca privata, prima soietate de asigurari. (…) Pana la urma nu mi-a dat domnul Blaga banii, cred ca s-a speriat. Habar n-am despre ce e vorba, sunt niste (…) sa nu utilizez cuvantul mârlan. A aparut acum o luna, 2, 3 ca Schroeder a luat bani (…). Cat creier poate sa aiba unul care spune ca cancelarul Germaniei ia bani?”, a conchis Tiriac pe acest subiect.

 

1 comentariu la “Ion Țiriac le răspunde mârlanilor care îl acuză de afaceri necurate în dosarul EADS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *