Skip to content
Societate

Ion Țiriac nu mai este cel mai bogat român! Cine este Daniel Dines, supranumit ‘BOSS OF THE BOTS’, care apare și pe coperta revistei Forbes

B1

Ion Țiriac nu mai este cel mai bogat dintre români! Celebrul miliardar a fost depășit de Daniel Dines (47 de ani), fondator și director general al companiei de software UiPath, potrivit calculelor revistei Forbes, scrie B1.

Potrivit Forbes, care l-a intervievat pe Daniel Dines la București, omul de afaceri român mai deține în prezent mai mult de 20% din UiPath, liderul mondial în tehnologie RPA  – robot process automation, o companie evaluată la 7 miliarde de dolari după ultima rundă de finanțare obținută.

Ceea ce înseamnă că lui Dines îi revine o avere de cel puțin 1,4 miliarde de dolari.

Dacă ne luăm după cel mai recent top al miliardarilor lumii publicat de Forbes, Ion Țiriac are o avere estimată la 1,1 miliarde de dolari, fiind astfel detronat de fondatorul UiPath.

Totuși, Țiriac apărea cu o avere mai mare, de 1,8-2 miliarde de euro în anul 2018, în evaluările publicației românești Top 300 Capital.

Dines este imaginea de pe coperta din septembrie 2019 a Forbes Magazine, ediția americană, fiind prezentat drept ”Boss of the Bots” (Șeful boților, n.r.).

Forbes spune povestea lui și cum a reușit ca plecând dintr-o țară din fostul bloc comunist să ajungă miliardar. În titlul articolului, jurnaliștii folosesc un joc de cuvinte „From Communism to coding” (De la comunism la codare, n.r.).

Fost angajat la Microsoft, Daniel Dines s-a întors la București în 2005 și a fondat o companie de outsourcing, pe tehnologie- DeskOver.

Bill Gates obișnuia să spună că Microsoft vrea să pună un computer în fiecare casă. Eu vreau un robot pentru fiecare persoană”, a spus Dines, pentru Forbes.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *