Skip to content
Economie

Ion Ţiriac s-a întâlnit cu ministrul Lucian Bode: Construcţia liniei de cale ferată Gara de Nord – aeroport va continua

Ziua de Constanta

Omul de afaceri Ion Ţiriac împreună cu reprezentanţii Fundaţiei Ion Ţiriac s-au întâlnit, joi, cu ministrul Transporturilor, Lucian Bode, cu reprezentanţii CFR şi cu cei ai constructorului, în cadrul vizitei efectuate de ministru la şantierul căii ferate care va lega Gara de Nord cu Aeroportul Otopeni, se arată într-un comunicat remis agenţiei News.ro.

„Temele principale de discuţie s-au axat pe identificarea soluţiilor pentru minimizarea impactului negativ asupra proiectelor de interes public ale Fundaţiei Ion Ţiriac din oraşul Otopeni, în special Patinoarul Ţiriac-Telekom Arena, în perspectiva dezvoltării traseului liniei feroviare menţionate anterior. În cadrul întâlnirii, am constatat cu bucurie deschiderea ministrului Lucian Bode de a găsi soluţii pentru continuarea funcţionării patinoarului atât pe parcursul lucrărilor la linia feroviară, cât şi ulterior finalizării acestora.

Adresăm, pe această cale, mulţumiri domniei sale pentru decizia de a sprijini măsurile ce se impun a fi implementate pentru menţinerea integrităţii structurale a patinoarului, astfel încât acesta să poată asigura continuitate copiilor care urmează cursurile şcolilor de patinaj şi de hockey, precum şi miilor de persoane care utilizează patinoarul în scop recreativ. Măsurile ce urmează a fi implementate, în perioada imediat următoare, vizează asigurarea funcţionării optime şi în condiţii de siguranţă ridicată, pe termen lung, a Patinoarului Ţiriac – Telekom Arena. Astfel, spre exemplu, se vor monta o serie de elemente constructive necesare pentru diminuarea vibraţiilor şi a zgomotului, precum şi pentru garantarea funcţionării în siguranţă a facilităţii sportive. O concluzie utilă ce a reieşit din discuţie se referă la beneficiile construirii unei staţii de tren în imediata apropiere a patinoarului care să ofere o accesibilitate mai bună pentru sportivii care doresc să utilizeze Patinoarul Ţiriac-Telekom Arena, precum şi pentru alte obiective de interes din proximitate.

Anterior, Fundaţia Ion Ţiriac a atras, în mai multe rânduri, atenţia reprezentanţilor statului român şi a opiniei publice în legătură cu modul în care dezvoltarea liniei ferate periclitează continuarea activităţii patinoarului. În trecut, cererile noastre nu s-au bucurat de aceeaşi deschidere, nefiind tratate cu interes şi cu prioritate de reprezentanţii Ministerului Transporturilor”, se arată în comunicat.

Patinoarul Ţiriac – Telekom Arena din oraşul Otopeni, dezvoltat de Fundaţia Ion Ţiriac, a fost inaugurat în anul 2016, în urma unei investiţii de peste 3,6 milioane de euro.

Ion Ţiriac a contestat în mai multe rânduri construcţia liniei de cale ferată între Gara de Nord şi Aeroportul Internaţional Henri Coandă, din cauza faptului că afectează proiectele sale sportive în zona Otopeni.

„O investiţie inutilă”, considera Ţiriac, la 14 ianuarie 2019, legătura dintre aeroport şi Gara de Nord, în condiţiile în care se doreşte şi construirea unei linii de metrou.

1 comentariu la “Ion Ţiriac s-a întâlnit cu ministrul Lucian Bode: Construcţia liniei de cale ferată Gara de Nord – aeroport va continua

  1. Tiriac cu fundatia asta a lui e un mafiot si un smecher de cea mai mizerabila speta. O foloseste drept paravan pentru a-si acoperi afacerile si interesele murdare. Stiu ca poate nu va fi publicat comentariul meu, dar acesta este adevarul. Sa imi aratati si mie in cate cazuri concrete, cu dovezi, s-a implicat domn mustata asta cu sleahta lui de caritabili.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *