Skip to content
Politică

Ion Țiriac, scenarii sumbre: Trăim sub o teroare mai mare decât pe vremea Securităţii

Ziua de Constanta

Scenariile enunțate de Ion Țiriac marți, la un post de televiziune, sunt sumbre. Acesta a comparat situația actuală a românilor cu cea de pe vremea comunismului.

Mai precis, afaceristul consideră că românii au ajuns să trăiască „oarecum sub o teroare mai mare de 5 ori decât Securitatea pe vremea ailaltă”, dar și că România nu este o țară coruptă, dosarele celor care ar fi adus prejudicii statului fiind ”ridicole”, conform B1.ro.

„Noi trăim oarecum sub o teroare mai mare de 5 ori decât securitatea pe vremea ailaltă. Trăim pentru asta și vă dau cuvântul de onoare că un mare politician de la Bruxelles mi-a spus: băi Țiriac, voi ați ajuns într-o situație în care dacă nu faceți nimic nu puteți să greşeşti. De frică ca nu cumva să vă ia cineva, mai bine nu faci nimic, care nu e corect. Refuz să recunosc treburi că DNA, ANI, money, toate treburile astea. Eu am o Constituție, am o lege, un minister al Justiției care îmi dă peste degete dacă fac ceva, dar nr. 1 care trebuie respectat e acea prezumție de nevinovăție”, a spus Ion Țiriac.

Totodată, preioritatea autorităților ar trebui să fie recuperarea prejudiciilor, și nu arestarea celor care fură de la stat: ”Pe mine nu mă interesează să bag pe unul la pușcărie, eu cetățean de rând. Îi mai plătesc și ăluia pușcăria. Mă interesează să recuperez acești bani. În toate legile din Europa îi interesează asta. Nu trebuie să îi copiem pe toți, dar să ne aliniem la un status care ne face și respectați și ne face cinste nouă ca să ne acoperim găurile din trecut, începând de la infrastructura, terminând cu organizațîi statale. Suntem o națiune tânără”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *